Miodrag Kostić i Novak Đoković obezbedili let za malu Sofiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Miodrag-Kostić-predsednik-MK-Group-i-Aleksandar-Kostić-potpredsednik-MK-Group

  Miodrag Kostić i Novak Đoković obezbedili let za malu Sofiju

  Miodrag Kostić, predsednik MK Group i Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group

   

  Predsednik i osnivač MK Group Miodrag Kostić udružio je snage sa najboljim svetskim teniserom Novakom Đokovićem i obezbedio let privatnim avionom na lečenje u Sjedinjene Američke Države za malu Sofiju Markuljević. Akcija „Za Sofijin prvi korak“ podigla je na noge celu Srbiju, a priču zaokružuje humani gest dvojice filantropa.

  Sofijin otac Stefan Markuljević zahvalan je svim učesnicima humanitarne akcije u okviru koje je do sada sakupljeno 2,4 miliona dolara. „Hvala celoj Srbiji koja je učestvovala u prikupljanju novca za lečenje Sofije. Posebno smo zahvalni Miodragu Kostiću i njegovoj kompaniji, kao i Novaku Đokoviću, jer je njihova pomoć došla kao kruna ove akcije za bolji život naše Sofije. Bez njihovog angažovanja organizacija putovanja do Amerike, u uslovima pandemije korona virusa, ne bi bila tako lako realizovana“, izjavio je g. Markuljević.

  Sofiji Markuljević sa samo dva i po meseca utvrđena je retka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest – spinalna mišićna atrofija tip I. Deca sa ovom dijagnozom žive najviše dve godine, a jedina šansa za malu Sofiju je hitno lečenje u inostranstvu, čiju su realizaciju, osim cele nacije, potpomogli i domaća kompanija MK Group na čelu sa Miodragom Kostićem, kao i naš najuspešniji teniser Novak Đoković.

  Nedavno je Miodrag Kostić učinio sličan gest u Sloveniji, kada je organizovao privatan let za Ameriku za slovenačkog dečaka Krisa Zudicha, kojem je takođe dijagnostifikovan oblik spinalne mišićne atrofije. Tada su slovenački mediji prenosili sa posebnom pažnjom ovu vest o humanom gestu jednog srpskog biznismena koji već par godina unazad posluje i u ovoj zemlji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE