MISIJA VEKA: Za dostavu vakcina protiv korone trebaće 8.000 aviona - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MISIJA VEKA: Za dostavu vakcina protiv korone trebaće 8.000 aviona

  Dostava vakcina protiv koronavirusa širom sveta predstavljaće najveći transportni izazov u istoriji, tvrde predstavnici avioindustrije.

  Da bi se vakcine dostavile u sve zemlje, biće potrebno 8.000 Boinga 747, saopšteno je iz Međunarodne asocijacije aviotransporta (IATA).

  Iako vakcina još nije proizvedena, izuzimajući rusku, IATA već sada zajedno sa aviokompanijama, aerodromima i nacionalnim zdravstvenim organizacijama pravi plan za njen transport.

  Plan distribucije predviđa jednu dozu za jednu osobu.

  “Sigurna isporuka vakcina protiv Covida-19 biće misija veka za globalnu industriju vazdušnog saobraćaja. Ali to se neće dogoditi bez pažljivogunapred smišljenog plana. A vreme je za to sada”, rekao je izvršni direktor IATA-e Alekandre de Juniak.

  Iako je transport robe novi fokus avioindustrije, dostava vakcina je mnogo kompleksniji zadatak. Avioni prvenstveno moraju da poštuju standarde kao što je mogućnost održavanja temperature između dva i osam stepeni, a pojedine vakcine zahtevaju temperature ispod nule.

  “Dobro poznajemo procedure. Ono što treba da uradimo je da ih prilagodimo po potrebi”, dodao je Glin Hugs, direktor sektora za industrijski teret.

  Letovi za određene delove sveta, uključujući neka područja jugoistočne Azije, biće kritični jer im nedostaju mogućnosti za proizvodnju vakcina, dodao je on.

  Distribucija vakcine širom Afrike trenutno bi bila “nemoguća”, kaže IATA, s obzirom na to da nema dovoljno terena za aerodrome i na složenost graničnih prelaza.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE