MIŠKOVIĆ otkrio tajnu svog uspeha: “Devojka se udaje kada je najtraženija”

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MIŠKOVIĆ otkrio tajnu svog uspeha: “Devojka se udaje kada je najtraženija”

  Predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković najavio je da dve kompanije spremaju za prodaju i da pripreme počinju sledeće godine.

  On je na Samitu privrednih lidera u regionu, koji organizuju InStore i magazin NIN, rekao da su “core business” Delte agrar, nekretnine i distribucija, ali da je pre toga glavni njihov biznis stvaranje i prodaja kompanija.

  “Do sada smo više od dve milijarde evra zaradili od prodaje svojih kompanija. Kod nas se kaže – devojka se udaje kada je traže. Tako je i sa kompanijama”, ocenio je Mišković.

  Na komentar Milana Ćulibrka da je Delta “Maksi” prodala za 2,8 milijardi, a sva društvena preduzeća su otišla za 2,9, pa je “šteta što Mišković nije bio ministar za privatizaciju”, Mišković je odgovorio da “da bi se prodala banka, to mora da bude svetska banka… Mi smo 40-50-ih mogli da stvorimo jaku banku, sve posle 90-ih su propale”.

  Delta, kako je najavio, počinje da gradi novu zgradu, ali ima još dosta većih projekata koje planiraju.

  “Mi smo spremni da u roku od tri meseca kada dobijemo dozvole počnemo investicije u Srbiji vredne 500 miliona evra”, naveo je Mišković.

  Kako kaže, Delta je mnogo više investirala u regionu u poslednjem periodu nego u Srbiji i dodaje da su naišli na dobar prijem u Sloveniji, Crnoj Gori, Bugarskoj…

  “U Sarajevu imamo prostor, očekujemo poziv tamošnjih vlasti da počnemo investiciju vrednu 80 miliona evra. Smatram da bi bilo dobro obnoviti CEFTA sporazum, ali u okviru EU, i da nadležan sud bude u Briselu ili Beču, ne želimo da zavisimo od političara”, istakao je Mišković.

  Podržava, kako je rekao i priču o mini Šengenu, ali dodaje da “ne treba da stvaramo politički novu Jugoslaviju, ali treba da stvorimo ekonomski prostor jer privreda ne priznaje granice”.

  Na pitanje zašto nema domaćih investicija Mišković je odgovorio da nijedna kompanija nema novca na računu da “ima kreditni rejting”.

  “Banke imaju novac, a kompanije bi trebalo da investiraju i šire poslovanje. Kamate su nikad manje, ja savetujem svim kolegama da se sada zadužuju i da investiraju”, poručio je Mišković.

  Izvor: Blic

  Foto: Delta holding

  What's your reaction?

  Komentari

  • jasna

   Neverovatno, svima je poželjan za investiranje, samo kod nas ne. Nije čak ni osudjen za šta su ga teretili, a tolike milijarde je uneo, kao cela društvena privreda = samo jedan čovek. Nešto jako veliko nije u redu sa nama ili sa njim, kada je tako kako je. Mi baš umemo da mrzimo bogate.

  • Posmatrac

   Ajmo malo detaljnije da sagledamo taj uspeh, npr po kojoj ceni* je Maxi dostigao poziciju na trzistu da bi se prodao za 2.8 milijardi. Tu *cenu smo svi mi placali dok je Maxi uzivao monopolsku poziciju na trzistu...tako da treba biti objektivan. Onda, Miskovic je izrastao u vreme i uz pomoc SPS-a i to ne treba gubiti iz vida...onda zasto nije razvijeno nebanskarsko finansijsko trziste kapitala - ko je to pomogao i tako...

   • Ljubiša

    Posmatrač, svi znaju na koji su način do velikog imetka došli Mišković, Karić, Cepter, Matijeviću, Kostić... Na isti ili sličan način do svoga bogatstva su došli i tajkuni u Hrvatskoj, BiH, Bugarskoj, Rusiji, Češkoj, Mađarskoj,..., a u ranijem periodu i u USA, V.Britaniji,Italiji...Prosto,onaj koji hoće da zaradi čist, a velik, novac taj čeka da to bude putem nasledstva ili da dobije bingo na lotou. Doduše, danas se mladi bacaju i na fudbal, tenis. Poenta, svi normalni ljudi gledaju samo sebe, a na političarima je da napravi pravnu državu i da onemoguće zloupotrebe.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE