MMF: Bor uspešno privatizovan

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  MMF: Bor uspešno privatizovan

  Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) danas su u razgovoru sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem ocenili da je Vlada Srbije uspešno privatizovala Rudarsko topioničarski basen (RTB) Bor kroz model strateškog partnerstva, saopšteno je posle sastanka u Beogradu.

  Na sastanku kojem su prisustvovali i predstavnici Svetske banke rečeno je da je od velikog značaja što će strateški partner RTB-a, kineska kompanija Ziđin, isplatiti dugove borske kompanije i što će ona od početka naredne godine početi da radi oslobođena dugovanja.

  Antić je rekao da je od poslednjeg susreta sa misijom MMF-a ostvaren značajan napredak u celokupnom energetskom sektoru Srbije i da je Vlada više nego zadovoljna strateškim partnerstvom u RTB-u.

  “Ova investicija je obezbedila da RTB Bor bude dugoročno stabilan i da kapitalno učestvuje u našoj industrijskoj proizvodnji”, kazao je Antić.

  Na sastanku je ocenjeno da je poboljšano finansijsko stanje javnih preduzeća u energetskom sektoru, pre svega u EPS-u i Srbijagasu, a razgovarano je i o petrohemijskom sektoru.

  Misija MMF-a je u Beogadu povodom prvog razmatranja rezultata sprovodjenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi koji je letos odobren na period od 30 meseci.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE