Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

MOJA PRVA PLATA: Konkurs za 3 dana i uputstvo poslodavcima za prijavu

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) će 17. avgusta raspisati javni poziv kojim će se bliže definisati uslovi učešća i način prijavljivanja poslodavaca i nezaposlenih osoba u okviru realizacije programa podsticanja zapošljavanja mladih “Moja prva plata”, najavilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Podseća se da će u tom program, o kome je Vlada Srbije usvojila uredbu, biti uključeno 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, koji su bez radnog iskustva i koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ovim programom daje se mogućnost mladima bez radnog iskustva da obave praksu na poslovima kod poslodavca u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad i na taj način povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje.

Program “Moja prva plata” će se realizovati bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od devet meseci.

Program će se sprovoditi kod poslodavca koji pripada privatnom ili javnom sektoru, a prioritet za uključivanje u program imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito poslodavci iz devastiranih opština, u skladu sa propisom Vlade Srbije o stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave.

Tokom trajanja programa Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćuje novčanu naknadu u mesečnom iznosu od 20.000 dinara mladima sa srednjim obrazovanjem, odnosno 24.000 dinara mladima sa visokim obrazovanjem.

NSZ takođe će uplaćivati doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, za mlade uključene u ovaj program.

Izvor: Beta

Foto: BIZLife

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE