"Molim vas, nemojte da uznemiravate naše seljake, imaju svog posla"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Molim vas, nemojte da uznemiravate naše seljake, imaju svog posla”

  Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je  da poljoprivredna gazdinstva nemaju obavezu vođenja poslovnih knjiga, već samo oni koji su u sistemu PDV-a i registrovani kao preduzetnici.

  “To su dezinformacije, molim vas nemojte da uzenemiravate naše seljake, imaju svog posla”, rekao je Nedimović za Radio televiziju Srbije.

  On je rekao da je dobra vest to što će od decembra za izvoz srpske pšenice posle 30 godina biti otvoreno egipatsko tržište.

  Kako je dodao, Srbija ne želi da bude usmerena samo na jedno tržište, što je do sada bila Rusija, jer mora imati neku “alternativu ukoliko nešto krene naopako sa tržištem”.

  “Nama je ideja da sa Kinom i Indijom otvaramo neka nova tržišta, možda i na prostoru severne Afrike, pre svega Maroka i Alžira, da se vratimo na neke prostore gde smo nekada bili prisutni sa poljoprivrednim proizvodima”, rekao je Nedimović.

  Ministar je najavio i da se sa Izraelom razgovara o izgradnji nove klanice koja je po posebnom standardu zbog njihovih verskih razloga.

  “Sledeće sedmice će kod nas biti iz njihove klanice Vel dan i razgovaraćemo o klanju goveda i ovaca”, najavio je Nedimović.

  Izvor: Beta

  Foto: youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE