Molitva i poziv: Novac za sprečavanje PANDEMIJA, a ne za ORUŽJE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Molitva i poziv: Novac za sprečavanje PANDEMIJA, a ne za ORUŽJE

  Papa Franja pozvao je svetske političke lidere da novac umesto za oružje, usmere na istraživanja kako bi se sprečila neka nova pandemija, kao što je aktuelna korona virusa.

  Papa je predvodio molitvu u bašti Vatikana, najveći skup u sedištu Rimokatoličke crkve posle skoro tri meseca kojem je prisustvovalo oko 130 ljudi, među kojima su bili predstavnici onih koji su se na prvoj liniji fronta borili protiv koronavirusa – po jedan lekar, medicinska sestra, apotekar, novinar i zvaničnik civilne zaštite, kao i oni koji su se oporavili od infekcije, prenosi AP.

  Oni su se molili u ružičnjaku u bašti Vatikana, a pridružile su im se preko video-linka desetine hiljada vernika u pedesetak katoličkih crkava širom sveta.

  Većina ljudi je nosila maske. Papa Franja nije i sedeo je tokom većeg dela službe nekoliko metara dalje od ostalih.

  Na kraju molitve, papa je pozvao svetske lidere da budu dalekovidiji, da pomažu onima kojima pomoć najviše treba i donesu dugoročna ekonomska i socijalna rešenja.

  On je rekao da se moli da Bogorodica “dotakne savest (lidera) tako da ogromne svote koje troše na nabavku sve više oružja i njihovo usavršavanje, usmere na sprečavanje takvih katastrofa u budućnosti”.

  Izvor: Blic, Tanjug

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE