Momirović: Državni kontraudar - 16 mera za pomoć privredi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Momirović: Državni kontraudar – 16 mera za pomoć privredi

  Direktor Mona hotel menagementa Tomislav Momirović predložio je set mera za pomoć privredi, kako bi se smanjile katastrofalne posledice epidemije koronavirusa.

  Momirović je tekstu na društvenoj mreži Linkedin naveo da nije sporno da je neophodna hitna i odlučna akcija Vlade, svojevrsni finansijski kontraudar na koronu, kako bi se spasio život srpske ekonomije.

  Momirović navodi da su četiri oblasti trenutno u potpunosti stale: izvoz, transport, turizam i građevina i dodaje da nije teško pretpostaviti kojom brzinom, ali i kojom žestinom će se problem iz ovih oblasti preliti na sve ostale grane ekonomije.

  Cilj mera mora da bude da se zaštite radnici, poslodavci i finansijski sektor.

  “U ovom tekstu sam naveo nekoliko mera koje efikasno mogu delovati na ublažavanje posledica krize ukoliko se odmah reaguje. Mere se moraju detaljnije razraditi u stručnim telima Vlade, ali je važno da se ne uvode nepotrebna administrativna ograničenja i da se ne osmišljavaju komplikovane procedure. Mere treba da budu što jednostavnije i da se što lakše realizuju kako bi se stabilizovala privreda”, navodi Momirović.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Mona/Aleksandar Jančević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE