Momirović: Jačanje privrednih kapaciteta i privlačenje investicija ciljevi nove Vlade Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Momirović: Jačanje privrednih kapaciteta i privlačenje investicija ciljevi nove Vlade Srbije

  Nova Vlada Srbije mora da nastavi ekonomski i politički pravac, zacrtan još kad je predsednik Aleksandar Vučić bio premijer, a to podrazumeva nastavak fiskalne konsolidacije, stabilizacije javnih preduzeća, reforme javne uprave, pokretanje velikih infrastrukturnih projekata i privlačenje stranih investicija, rekao je za RTS Tomislav Momirović, direktor Mona hotela.

  „Srbija mora da bude stub u regionu i moramo da budemo svesni da će naša odbrana od korone i povratak u normalno stanje biti veliki podsticaj za ceo region jer su naše ekonomije povezane”, naglasio je Momirović. Prema njegovom mišljenju, antikrizne mere Vlade su prilagođene snazi naše ekonomije.

  “Kada procenjujemo mere Vlade prvo moramo biti svesni da srpska ekonomija nije nemačka ekonomija. I realno gledajući mere su bile brze i primerene. Najblagotvornije je delovala odluka da se praktično donira minimalna zarada. To je najveći paket pomoći privredi ikad u srpskoj istoriji i moramo da budemo svesni koliki je to novac i koliko je to bilo krucijalno za održavanje likvidnosti srpske privrede. Što se našeg odgovora na krizu tiče, postavili smo nekoliko ciljeva: da održimo biznis u pokretu, da se prilagodimo i obezbedimo stabilne izvore finansiranja i da obavezno pomognemo koliko možemo lekarima u borbi protiv korone”, kazao je Momirović.

  Na pitanje RTS da li je prioritet sačuvati radna mesta ili biznis, Momirović je istakao da su pred njegovom porodičnom kompanijom i menadžmentom veoma teške odluke.

  „Mona je daleko više od naše porodice i u menadžmentu je veliki broj ljudi, dok smo mi samo na čelu. Naša porodična kompanija ima dva temelja, jedan je porodica Momirović sa našim znanjem, iskustvom i ciljevima, a drugi su naši zaposleni. Svaki biznis je ugrožen, ako ostane bez iskusnih radnika, a to je naročito slučaj u hotelijerstvu. Potrudićemo se koliko možemo da sačuvamo naše zaposlene, ali pred nama veoma skoro će da budu teške odluke.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Mona hotels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE