Montenegro erlajnsu ZABRANJENO sletanje u Beograd

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Montenegro erlajnsu ZABRANJENO sletanje u Beograd

  Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na osnovu reciprociteta doneo meru kojom se zabranjuje sletanje aviona Montenegro erlajnsa na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”, saznaje nezvanično Blic.

  Prethodno je Vlada Crne Gore donela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za čak devet država među kojima nema Srbije.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/crna-gora-otvara-granice-za-neke-zemlje-srbija-ne-ispunjava-kriterijum/

  U obrazloženju ove odluke, u koju je beogradski list imao uvid, stoji da kako je navedena mera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

  “Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju. Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avioprevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avioprevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevoziolaca registrovanih u Republici Srbiji”, navodi se obrazloženju.

  Kako se saznaje, na beogradski aerodrom upravo je sleteo jedan avion Montenegro erlajnsa sa 115 crnogorskih studenata. Kako odluka Direktorata važi od srede, studenti će moći da ostanu u Srbiji.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/salju-crnogorske-studente-u-srbiju-a-brane-srbima-da-udju-u-cg/

   

  Izvor: Blic

  Foto: Beobuild

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE