Moravski koridor: Prva deonica gotova do kraja sledeće godine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Moravski koridor: Prva deonica gotova do kraja sledeće godine

  Deonica na Moravskom koridoru od Pojata do Kruševca duga 27,8 kilometara trebalo bi da bude završena do kraja iduće godine, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

  Tokom posete ggradilištu američko-turskog konzorcijuma Behtel-Enka, istakla je da je to “jedan od najgradioznijih projekata – tri projekata u jednom: autoput, digitalni autoput i regulacija Zapadne Morave”.

  “Do kraja sledeće godine imaćemo završenu ovu deonicu koja je jednako važna, kao i druge dve čija će izgradnja početi sledeće, a završiti se za tri godine”, istakla je Mihajlović.

  Ona je naglasila da “Moravski koridor nije samo koridor koji spaja Srbiju. On omogućava da se Srbija povezuje sa regionom, a od toga nema ničeg važnijeg”.

  Šef projekata Koridora Srbije, Leonid Vuković, rekao je da je na deonici Pojate-Kruševac predviđena izgradnja 29 objekata, četiri denivelisane raskrsnice i četiri hidrotehnička objekta.

  Ukupna dužina Moravskog koridora, od Pojata do Preljine, iznosi 112 kilometara, sa 130 objekata ukupne dužine 6,5 kilometara. Predviđena je izgradnja 11 denivelisanih raskrsnica i 18 hidrotehničkih objekata koji će povećati stepen zaštite priobalja od poplava.

  Zamenica ambasadora Velike Britanije, Rebeka Fabrici, podsetila je da taj projekat finansira Britanska organizacije za finansiranje izvoza, koja postoji više od 100 godina i jedna je od najstarijih tog tipa u svetu.

  Ambasador SAD u Srbiji, Entoni Godfri, rekao je da auto-putevi menjaju Srbiju nabolje i pomoći će joj da ostane bitan faktor u regionu i Evropi.

  Gradončcelnica Kruševca, Jasmina Palurović, izjavila je da je taj auto-put “višedecenijski san Kruševljana” i navela da je gradska vlast izdala 2.500 rešenja o eksproprijaciji zemljišta, što je omogućilo da radovi počnu kako je bilo dogovoreno.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife, Beta/Zoran Petrović

  What's your reaction?

  Komentari

  • Rodney Marinkovic

   Da li ce Trstenik, Vrnjacka Banja, Kraljevo i Cacak, isplatiti vlasnicima imovine gde trasa prolazi na vreme. Bez zastoja i politickih prica.?.. Ministarstvo moze taj problem resiti... Pozdrav iz Sidneja. ✈♥️

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE