Može li 155 novih psihologa da pobedi narkomaniju u školama? - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Može li 155 novih psihologa da pobedi narkomaniju u školama?

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da će od 1. septembra u školama širom Srbije biti zaposleno 155 psihologa u cilju borbe protiv narkomanije.

Šarčević je za Televiziju Prva rekao da su u toj borbi najvažniji roditelji, koji moraju da brinu za svoju decu i da sarađuju sa školama na prevenciji i borbi sa narkomanijom jer, kako je rekao, “sve potiče iz porodice”.

“Škola nije jedino i glavno mesto, jer sve potiče iz porodice. Briga roditelja za svoje dete mora da bude velika. Mi smo u sistemskom Zakonu o obrazovanju postavili mnoge stvari. S jedne strane edukacije, s druge saradnja i s treće kazna za one koji to ne rade”, rekao je Šarčević.

Šarčević je kazao da je Ministarstvo prosvete stožer ideje Komisije za borbu protiv narkomanije u okviru koje se sarađuje sa drugim ministarstvima.

“Škole rade. Imaju programe prevencije droge”, rekao je Šarčević.

Izvor: Beta/Prva srpska televizija

Foto: youtube

What's your reaction?

Komentari

  • poruka posmatrača

    Kakvi psiholozi, pa oni su studirali psihologiju da bi sebi pomogli. Problem droge se rešava rešavanjem problema u društvu, a tu škola ima sada jako malo uticaja. Porodica je najbitnija. Ministre, od silnih pedagoga i psihologa po školama nastavnici nemaju prostor da rade.

  • Gordana Gemovic

    Za početak donesite zakon o ZABRANI RADA NEDELJOM,gde god je to moguće: Pre svega,u trgovinama.Svih formata. Vratite deci i roditeljima NEDELJNJI RUČAK i PORODIČNO OKUPLANJE. Da budu zajedno,bar jedan dan u sedmici. Ne tako davno,svi smo imali to. Nema opravdanja,da tako nešto ne može. Navešću samo tri"primera": sveže meso ima rok trajanja 6 dana.O hlebu i mleku da i ne govorim.Koliko god nekom bilo smešno i naivno,u zabludi. Prvi udar tranzicije famozne bio je upravo udarac na porodicu.I dalo je rezultate: POGUBNE.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE