Može li da se ospori "Beograd na vodi"?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Može li da se ospori “Beograd na vodi”?

  Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd saopštila je danas da će u narednom periodu iskoristiti prikupljene materijale da ospori Ugovor o zajedničkom ulaganju u projekat “Beograd na vodi”.

  Ta inicijativa je navela da će insistirati na odgovornosti svih onih koji su do ugovora doveli i napraviće plan sanacije štete koja je do sada učinjena na području Savskog amfiteatra.

  Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd podsetila je da je zbog nesrazmerno velikih ulaganja države Srbije u odnosu na ulaganja investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali i zbog brojnih drugih štetnih aspekata ovog ugovora, Republičkom javnom tužilaštvu podnela predlog za utvrdjenje ništavosti Ugovora o zajedničkom ulaganju u projekat “Beograd na vodi”.

  U saopštenju se dodaje i da uprkos najavama o investiciji od 3,5 milijarde evra, Ugovor o zajedničkom ulaganju u projekat “Beograd na vodi” jasno navodi da investitor nije u obavezi da uloži više od 150 miliona evra (od čega 20 miliona u formi kapitala).

  “S druge strane Republika Srbija je navedena kao garant kredita koje je obavezna da uzme po nejasnim uslovima investitora u ukupnom iznosu od najmanje 280 miliona evra”, piše u saopštenju Inicijative Ne da(vi)mo Beograd.

  Izvor: Beta

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE