Uspešna preduzetnička priča: Muške kožne cipele handmade by Dušan Dokić

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uspešna preduzetnička priča: Muške kožne cipele handmade by Dušan Dokić

  Dušan Dokić iz Beograda, osnovao je firmu DD Handmade Shoes pre sedam godina i od tada stvara svoj brend ručno pravljenih muških cipela od vrhunske italijanske kože.

  Oduvek su me privlačili kreativni zanati, pa sam upisao višu dizajnersko-modelarsku školu za obuću. Odatle je krenula ljubav prema cipelama i njihovom stvaranju. Tokom studija, shvatio sam da je pravljenje cipela moja velika strast i da ću se time baviti do kraja života“, kaže Dušan. Tako je doneo odluku da svoju ljubav prema cipelama pretoči u posao i pokrene privatan biznis.
  dusan-dokic3Posle završenog školovanja počeo je da uči italijanski jezik, što mu je mnogo značilo u kasnijem usavršavanju. Radio je u nekoliko domaćih firmi a onda je dobio ponudu za posao od jedne italijanske firme koja pravi obuću za poznate svetske brendove – Moschino, Kenzo, Louis Vuitton, Naturino.

  Bio sam na usavršavanju u Italiji i to iskustvo je bila prekretnica u mojoj karijeri. Posle pet godina rada u italijanskoj firmi “Falc” stekao sam veliko iskustvo u poslu, kao i kontakte i prijateljstva po Italiji. Nakon dugogodišnjeg rada, odlučio sam da napravim svoj brend“, napominje Dušan.
  dusan-dokic1U proizvodnji njegovih cipela radi se sve ručno na tradicionalan način, kako se radilo pre 100 godina, pa mu zbog toga nije bilo potrebno mnogo novca da bi započeo sopstveni posao.
  Od alata i mašina bio je potreban čekić i obućarska klešta, malo materijala – kože.
  Proces pravljenja kvalitetne cipele je dosta složen jer zavisi od mnogo faktora,” kaže Dušan i napominje da je, pored znanja, neophodno imati kvalitetan i postojan materijal od kog može da se napravi dobra cipela.

  Materijal od kojih pravi svoje cipele Dušan uvozi iz Italije iz najboljih fabrika, tako da svojim klijentima ugrađuje najkvalitetnije materijale.
  dusan-dokic2Koža sa kojom radim, rađena je na vegetabilnoj štavi. Običnom čoveku to ne govori mnogo a razlika je ogromna. Vegetabilna koža se obrađuje prirodnim supstancama, dok 95 odsto ostale kože koje se upotrebljava za industrijsku proizvodnju cipela se obrađuje teškim metalima i to je ono sa čime se susrećemo po prodavnicama. Cipele koje pravim nisu samo udobne nego su i zdrave za nošenje”, objasnio je on.

  Ono što bi Dušan posavetovao onima koji razmišljaju da pokrenu privatan biznis je da je potrebno da imaju originalnu ideju, da u nju veruju i da imaju hrabrosti da je realizuju.

  Najbitnije od svega je da ako i ne uspete u realizaciji te ideje ne odustanete  lako od nje”, poručio je on.

  Izvor: BIZLife

  Piše: Tanja Njegomir

  What's your reaction?

  Komentari

  • Katrina

   Kupila sam ove cipele, kao poklon. Jako ponosna što je neko kod nas napravio takav proizvod, kao unikatan poklon, verovala da je dobrog kvaliteta. Cipele su za ovo područje skupe, a kvalitet loš. Posle godinu dana, sporadičnog nošenja /znači par događaja i to je to/, cipele su se odlepile, mene je bilo sramota ne samo što sam bacila pare, već i što sam došla u situaciju da sam tako nešto poklonila.

  • Dusan

   Postovana, slobodno donesite cipele novac ce vam biti vracen i dobicete jos 1 par na poklon. Na moje cipele je garancija 10 godina.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE