Na pomolu NAJVEĆA akvizicija u industriji luksuza - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na pomolu NAJVEĆA akvizicija u industriji luksuza

  Kompanije LVMH i Tiffany zvanično su počeli otvorili pregovore nakon što je najveći svetski proizvođač luksuzne robe povećao svoju početnu ponudu za kupovinu popularnog proizvođača nakita.

  Nova je ponuda oko 130 dolara za deonicu američke kompanije, što znači da bi LVMH na nju ukupno potrošio otprilike 15,8 milijardi dolara.

  Otkako je francuska grupacija pre mesec dana izrazila želju da kupi Tiffany, cena deonica proizvođača nakita kontinuirano raste jer većina investitora procenjuje da ta kompanija vredi više od 14,5 milijardi dolara, kolika je bila početna ponuda LVMH.

  Međutim, kako direktorima Tiffanyja taj iznos nije bio dovoljan, Bernard Arnault, predsednik Uprave LVMH, bio je prisiljen da poveća iznos.

  Iako je Tiffany napokon otvorio knjige i pokazao najbogatijem čoveku Evrope kakva će ga finansijska situacija dočekati nakon akvizicije, kompanija i dalje naglašava da dogovor nije konačan.

  To znači, kako navodi Financial Times, da proizvođač nakita može paralelno pregovarati s drugim potencijalnim kupcem. Ipak, trenutno ne postoje nikakva nagađanja o drugim ponudama, a ako bi LVMH zaista kupio Tiffany, bila bi to najveća akvizicija u istoriji industrije luksuzne robe.

  Arnault je poznat upravo po nizu preuzimanja, a kupovinom Tiffanyja francuska grupacija bi dobila pristup većem broju američkih potrošača.

  Izvor: Novac.hr

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE