Na pomolu nova japanska investicija vredna 100 miliona evra - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Na pomolu nova japanska investicija vredna 100 miliona evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom korporacije Nidec, vodeće japanske kompanije za proizvodnju električnih motora.

Vučić je istakao da su Vlada Srbije i njegov tim uradili mnogo kako bi se obezbedili dobri uslovi za poslovanje, te izrazio i lična uveravanja da bi odluka korporacije Nidec da investira u Srbiju bila odlična odluka za obe strane.

Predsednik korporacije Nidec Jun Seki, izrazio je zainteresovanost kompanije da ulaže u Srbiju. On je rekao da planirana investicija iznosi preko 100 miliona evra, čime bi se otvorilo i više stotina radnih mesta u Novom Sadu.

Sagovornici su se saglasili da treba slediti njihov primer investiranja u gradu Pinghu u Kini, u kojem je Nidec za 20 godina poslovanja investirao preko 2 milijarde evra, a sagrađeno je 12 fabrika u kojima je posao dobilo više od 12.000 ljudi.

Predsednik Srbije i predsednik kompanije Nidec izrazili su očekivanje da će ubrzo doći do potpisivanja ugovora, dok se početak radova na izgradnji nove fabrike očekuje u toku sledeće godine.

Dan ranije, delegacija japanske kompanije posetila je radnu zonu Sever 4 u Novom Sadu.

Izvor: Agencije

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE