Na prodaju zgrada nekadašnje Fabrike maziva u Kruševcu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na prodaju zgrada nekadašnje Fabrike maziva u Kruševcu

  Preduzeće “Hemofluid”, pravni naslednik nekadašnje Fabrike maziva “FAM” u Kruševcu, oglasio je prodaju dela imovine među kojom su poslovna zgrada preduzeća u širem centru tog grada, kao i stare proizvodne i poslovne lokacije u selima Lipovac i Kobilje.

  Fabrika hemijski proizvoda “Hemofluid” pod tim imenom posluje od oktobra 2019. godine, nakon što su nekoliko meseci ranije glavni deo FAM-a, odnosno proizvodna lokacija i kompletan portfolio proizvoda i usluga, prodati kompaniji “Ellis Enterprises East”, kao delu “Valvoline” grupe.

  Tada je “Hemofluid” nasledio dugovanja FAM-a i nastavio deo proizvodnje u delu koji nije prodat.

  “Prodaja imovine se sprovodi na osnovu “Unapred pripremljenog plana reorganizacije” koji je usvojen početkom 2019. godine, a sada na prodaju nije ponudjena lokacija na kojoj trenutno proizvodimo” rekla je agenciji Beta gerenalna direktorka “Hemofluida” Jelica Đurović Petronijević.

  To preduzeće je oglasilo prodaju poslovne zgrade u Jug Bogdanovoj ulici, površine 2.756 kvadrata, koja je procenjena na nešto više od milion evra.

  Poslovni kompleks u Lipovcu procenjen je na oko 403.000 evra, a imovinska celina u Kobilju na više od 147.000 evra.

  “Hemofluid” je u drugom na prodaju ponudio i gradjevinsko zemljište u naseljima na obodu grada i okolnim selima.

  Kompanija “Ellis Enterprises East” je FAM preuzela u julu 2019. godine kada je za zemljište, građevinske objekte, opremu, intelektualnu svojinu, odnosno kompletnu novu lokaciju i poslovanje FAM–a platila 9,5 miliona evra.

  Dugovanja te fabrike su, prema podacima iz “Unapred pripremljenog plana reorganizacije”, premašivala 150 miliona evra, a njih su činili dugovi sa kamatama, nastalim tokom prethodne privatizacije, raskinute sredinom 2011. godine.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE