Na sajmu 33 pacijenta: Najmlađi 18, najstarija 74 godine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Na sajmu 33 pacijenta: Najmlađi 18, najstarija 74 godine

  U privremenoj bolnici na beogradskom Sajmu zbrinuto je 33 pacijenta sa lakšom kliničkom slikom iz cele Srbije, a najviše ih je iz Ćuprije, Loznice i Beograda, izjavio je državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić.

  Prema njegovim rečima, najmlađa osoba zaražena korona virusom, smeštena na Sajmu, ima 19 godina, a najstarija 74 godine.

  “Ovde zbrinjavamo pacijente s najlakšom kliničkom slikom, a očekujemo, s obzirom na njihovo trenutno stanje, drugi negativan test posle čega će biti poslati u samoizolaciju”, rekao je Vekić za RTS.

  Apelovao je na građane da se jave lekaru čim osete povišenu temperaturu i malaksalost, imaju kašalj ili kijavicu.

  Kako je objasnio, osobe s takvim simptomima biće zbrinuti u ustanovama sekundarnog i tercijalnog nivoa, a kada rezultati terapije budu zadovoljavajući, biće prebačeni na Sajam.

  Vekić je kazao da je u privremenoj bolnici na Sajmu angažovano medicinsko osoblje iz Studentske poliklinike, Zavoda za sport, Doma zdravlja Palilula, Specijalne bolnice za interne bolesti iz Mladenovca i Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika na železnici.

  Dodao je da o pacijentima na Sajmu brine 10 lekara i 25 medicinskih sestara čije su smene osam sati, a rotiraju se na svaka dva sata.

  Upitan da li je zdravstveni sistem spreman ukoliko se poveća broj zaraženih, Vekić je kazao da je sistem podignut na najviši nivo i da je u stanju da zbrine sve koji imaju simptome i tegobe izazvane korona virusom, kao i da se sprema još alternativnih smeštaja za prihvat obolelih.

  “Imamo adekvatan broj zdravstvenih radnika, građani ne treba da brinu jer će svi biti adekvatno zbrinuti”, naveo je Vekić.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: MOD

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE