Nacionalni stadion niče na zemljištu PKB

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nacionalni stadion niče na zemljištu PKB

  Prostorni plan područja namenjenog Nacionalnom fudbalskom stadionu u Surčinu trenutno je na ranom javnom uvidu u Gradskoj upravi, pišu Večernje novosti.

  Rani javni uvid povodom izrade Prostornog plana područja posebne namene Nacionalnog stadiona samo je prvi korak u prikupljanju dokumentacije neophodne za realizaciju ovog projekta.

  Stadion će se, prema planu, prostirati na 35 hektara i moći će da primi 60.000 navijača. Sa pratećim objektima i sadržajima, čitav kompleks će zauzimati ukupno 430 hektara zemljišta uz obilaznicu u Surčinu. Reč je o parceli koja je sada poljoprivredno zemljište, u narednom periodu biće pretvorena u građevinsko.

  “Reč je o zemljištu PKB, koje je izuzeto iz nedavne privatizacije ovog preduzeća”, kaže za Novosti predsednik opštine Surčin Stevan Šuša.

  Planirani fudbalski stadion biće multifunkcionalnog karaktera. U okviru njega biće izgrađeni i lokali za trgovinu i ugostiteljstvo. Na 326 hektara prostiraće se spratni sadržaji, na 65 hektara saobraćajna infrastruktura.

  Pored Koridora 10 i Koridora 11 koji se ukrštaju u neposrednoj blizini stadiona, prilaz kompleksu biće mogući budućom linijom 4 BG:Voza, koja će prolaziti i kroz beogradski aerodrom, udaljen samo četiri kilometra.

  Za stadion je potrebno obezbediti i 10.000 parking mesta za putnička vozila, odnosno 500 za autobuse, navodi se u Prostornom planu.

  Rani javni uvid omogućen je i na zvaničnom sajtu Ministarstva građevinarstva.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Milan

   Pa ajde recite sad da imamo vlast koja ne brine o potrebama svog napaćenog naroda. "O narode moj... znate moj narod je pretežno ... karaktera". Eto toliko.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE