NAGODBA teška 1,5 mlrd. USD: Dajmler se dogovorio sa SAD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NAGODBA teška 1,5 mlrd. USD: Dajmler se dogovorio sa SAD

  Nemački gigant Dajmler postigao je nagodbu u iznosu 1,5 milijardi dolara za obustavljanje istražnih postupaka u SAD u vezi sa softverom za lažiranje rezultata na testovima emisije gasova iz dizel vozila.

  Dajmler, proizvođač automobila Mercedes-Benc, naveo je kako očekuje da će ova nagodba negativno uticati na slododan gotovinski tok kompanije u naredne tri godine, pri čemu će najveći udar biti u narednih 12 meseci.

  Vozila na dizel gorivo su pod stalnom kontrolom u Sjedinjenim Državama od kada je Folksvagen priznao 2015. godine da je instalirao nelegalni softver na 580.000 vozila isporučenih u SAD.

  Pomenuti softver je prikrivao tačan nivo emisije štetnih gasova, koji je u nekim slučjevima bio čak do 40 puta iznad zakonom dozvoljene emisije.

  Izvor: Sputnjik, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Moler

   To se radi dugo i to je javna tajna u Nemačkoj. To mi je rekao mašinac koji radi u jednom od proizvođača automobila, kaže da zagađuje i do 80 puta više. Bitno je da lažiraju, jer se cena registracije formira na osnovu zagađenja, do 120g CO2 po kvadratnom kilometru donosi nižu cenu registracije.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE