NAGRADA za projekat koji će SPASITI srpsko selo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NAGRADA za projekat koji će SPASITI srpsko selo

  Najznačajniji društveno odgovorni projekat započet prošle godine je projekat Delta Holdinga – Naše selo. Cilj ovog projekta je oživljavanje i jačanje srpskog sela, pre svega prenošenjem znanja stručnjaka iz Delta Agrara o modernoj poljoprivrednoj proizvodnji individualnim proizvođačima

  Projekat Naše selo, u koji je uključeno 40 žitelja sela Dubočane i Mala Jasikova kod Zaječara započet je krajem rošle godine edukacijom za poljoprivrednu proizvodnju na sve teme od značaja za poljoprivrednike.

  Više od 40 meštana sela Dubočene i Mala Jasikova dobilo je sertifikate o završenoj edukaciji, koje im je uručio vođa projekta Naše selo Milorad Sredanović na svečanosti održanoj u Dubočanima povodom ulaska ovog projekta u drugu fazu.

  To je faza u kojoj će se konkretno razvijati poljoprivredna proizvodnja. A da sve to bude moguće zaslužna je Erste banka, prijatelj projekta, koja je obezbedila povoljne kredite za 20 poljoprivrednih gazdinstava, u iznosu od približno 200.000 evra, za koje troškove kamate preuzima Delta Agrar.

  Da bi se u selu živelo dobro nije dovoljan samo dobar rod. Ovaj projekat ima za cilj i unapređenje kulturnog i društvenog života u ovim mestima, čemu je namenjena treća faza projekta.

  Projekat Naše selo dobio je nagradu za najbolju društvenu odgovornu kampanju od strane časopisa Diplomacy & Commerce i specijalnu nagradu za društvenu korisnost Aurea od strane portala eKapija.

  Delta Holding je dobitnik nagrade za društveno najodgovorniju kompaniju godine za razvoj preduzetništva i prenošenje znanja mladima, koju dodeljuje Srpska Asocijacija Menadžera. Osim toga, Delta je prepoznata i kao rodno najsenzitivnija kompanija.

  „Za podršku preduzetništvu u ranoj fazi pokrenuli smo program Delta Biznis Inkubator koji podržava startap projekte, i finansijski, ali pre svega mentorski, dajući poslovnim početnicima znanje i iskustvo koje ima menadžment naše kompanije. Našu bazu kadrova gradimo jedinstvenim projekom Mladi lideri, u kome zapošljavamo mlade talente sa tek završenim fakultetom. Tako poslovanje činimo održivim, dok istovremeno pomažemo i našoj zemlji stvarajući vrhunske menadžere koji doprinose razvoju srpske ekonomije“, izjavila je Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik Delta Holdinga za strategiju i razvoj.

  Delta Holding objavio je i predstavio 10. Izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju za 2018. godinu. Tačnost podataka sadržanih u Izveštaju, na zahtev Kompanije, proverila je revizorska kuća EY Srbija.

  Nakon predstavljanja informacija iz CSR Izveštaja za 2018. godinu usledio je panel o programu Naše selo pod nazivom “Švajcarska sela na istoku Srbiju” koji je vodila Radojka Nikolić, urednica Magazina Biznis i Ekonometar. Učesnici panela Miloš Joković i Nevenka Joncić, učesnici projekta Naše selo i zaposleni u Delta Agraru Zoran Đogić, kategori menadžer voćarstva i Dušan Vrućkić, rukovodilac stočarstva u Zaječaru, govorili su o značaju programa Naše selo, dosadašnjim aktivnostima i koliko te aktivnosti doprinose njihovim poljoprivrednim rezultatima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Delta holding

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE