Najbolje učeničke kompanije Evrope u Beogradu - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najbolje učeničke kompanije Evrope u Beogradu

  Sutra i prekosutra Srbija će po prvi put biti domaćin Takmičenja najboljih učeničkih kompanija Evrope na kome će učestvovati 39 učeničkih kompanija iz 37 zemalja. Ovo takmičenje realizuju organizacije Dostignuća mladih i JA Europe, uz podršku Ministarstva privrede, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Evropske komisije, kao i velikih kompanija AT&T, AXA, Citi, Delta Air Lines, FedEx, ManpowerGroup, Oracle i TeleGroup.

  Srednjoškolci iz cele Evrope će tokom takmičenja predstaviti usluge i proizvode koje su razvili u svojim kompanijama kao što su čokoladice sa zrikavcima, algoritamske lampice za bicikle, nameštaj izrađen od starih skejtbordova, podzemne kapsule za rano otkrivanje šumskih požara, kućne aparate koji ulje korišćeno u domaćinstvu pretvaraju u sapune ili sveće, i mnoge druge.

  Srbiju će predstavljati učenička kompanija “Groove Street” iz Pete ekonomske škole u Beogradu koja je pobedila na nacionalnom takmičenju zahvaljujući inovativnom proizvodu namenjenom hroničnim bolesnicima – narukvici sa QR kodom čijim očitavanjem se dobijaju informacije o pružanju prve pomoći osobi koja je nosi.

  Najzanimljiviji događaj za širu javnost će se desiti drugog dana takmičenja, 18. jula, od 10 do 13 časova, u ulici Obilićev venac srednjoškolci će izložiti svoje proizvode široj javnosti u sajamskoj postavci.

  Izvor: BIZLife

  Foto: JA Srbija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE