Najbolji govor Stivena Spilberga: "San se polako prikrada i šapuće vam…"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najbolji govor Stivena Spilberga: “San se polako prikrada i šapuće vam…”

  Ne treba posebno predstavljati Stivena Spilberga (Steven Spielberg) kao reditelja. Ali, ovaj govor na događaju “Academy of Achievement” baca potpuno novo svetlo na njegovu ličnost. Govorio je o svom detinjstvu i snovima:

  “Nikada sam planirao karijeru. Na koledžu nisam predmet koji me je zanimao, a to je “Film i televizija”. Diplomirao sam engleski jezik jer je moj otac hteo da imam “rezervni plan” za karijeru. Rekao mi je da ako mi ne uspe sa režijom, ako diplomiram engleski mogu da predajem, a profesor ima prestižno zvanje.

  … Shvatio sam da nikada ne bih mogao da živim bez neke vrste potvrde od strane vas (publike), od neke vrste kolektivne povratne informacije, utiska. Zato su moji filmovi bili o vama, sve vrtelo oko vas – da vam ugodim, da budemo partneri. Razmišljao sam o vama iza kamere, šta vas to “pali”, šta vas uzbuđuje, šta bi učinilo da se smejete ili vrištite…

  … Ono što želim da istaknem jeste da nisam imao izbora (u svojoj ranijoj karijeri). San je nešto što nikada ne znate da će i kada će doći u vaš život. Snovi vam dolaze otpozadi, ne udaraju vas pravo u oči. Prikradaju vam se.

  Kada imate san, ne dolazi vam tako što vam vrišti u lice:

  “Ovo si ti. Ovo moraš da budeš do kraja svog života.”

  Ponekad, san skoro da šapuće. Ja sam uvek govorio svojoj deci: “Najteža stvar za slušanje je vaš instinkt, vaša intuicija.” Šapuće, nikada ne viče. Veoma je teško čuti.

  Zato bi trebalo svakog dana da budete spremni da čujete šta vam šapuće na uvo. Ako čujete šapat, ako vam zagolica srce, ako je to nešto što mislite da želite do kraja svog života, to će onda biti ono što ćete raditi do kraja svog života. I svi će imati koristi od toga.”

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube/Printscreen

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE