Najlepša žena Engleske odložila krunu i VRATILA STETOSKOP

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najlepša žena Engleske odložila krunu i VRATILA STETOSKOP

  Prošlogodišnja mis Engleske vratila se u Ujedinjeno Kraljevstvo, kako bi u toku epidemije nastavila da se bavi svojom profesijom, medicinom.

  Državljanka Ujedinjenog Kraljevstva, indijskog porekla, Bhasha Mukherjee pauzirala je u karijeri kao lekar, nakon što se takmičila na izboru za Mis sveta decembra 2019. godine.

  Zbog masovnih poziva da bude ambasador dobrotvornih organizacija, Mukherjee je planirala da svoj stetoskop ostavi po strani i fokusira se na humanitarni rad.

  „Bila sam pozvana u Afriku, u Tursku, zatim u Indiju, Pakistan i još nekoliko azijskih zemalja da budem ambasador dobrotvornih organizacija i aktivnosti”, rekla je ona CNN.

  Početkom marta, dvadesetčetvorogodišnjakinja je boravila u Indiji četiri nedelje u ime dobrotvorne organizacije koja se bavi priodnim katastrofama, Lion Club.

  Ipak, kako se situacija s koronavirusom pogoršavala u Velikoj Britaniji, Mukherjee je dobijala poruke od bivših kolega iz bolnice u kojoj je ranije radila, Pilgrim Bolnica u istočnoj Engleskoj, kojima su joj objašnjavali koliko je zapravo situacija teška, prenosi CNN.

  Mukherjee je tada kontaktirala menadžment bolnice kako bi im dala do znanja da želi da se vrati poslu.

  Ona je za CNN izjavila da bi bilo pogrešno s njene strane nositi krunu misice, pa čak i baviti se humanitarnim radom, dok ljudi širom sveta umirui od koronavirusa, a njene kolege se toliko trudile.

  Zato je poželela da se vrati kući.

  „Neverovatan je način na koji ceo svet slavi radnike na prvoj liniji odbrane, a ja sam želela da budem jedna od njih i znala sam da mogu da pomognem”, rekla je ona i naglasila da nema boljeg momenta da bude mis Engleske i da pomaže svojoj državi istovremeno.

  Čim se period njene samoizolacije završi, ona će se vratiti svom lekarskom pozivu.

  Iako je specijalizovala respiratornu medicinu, prema njenim rečima, lekari sada rade sve što je neophodno.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE