Najskuplja imovina na svetu je jedno brdo?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najskuplja imovina na svetu je jedno brdo?

  Procenjena na milijardu dolara, deo planine Beverli Hils zvanično je najskuplja imovina u istoriji Los Anđelesa (ako ne i sveta).

  Ta cena, kako Forbes navodi, odnosi se na panoramski deo “polu-razvijenog zemljišta”, sa pogledom na Los Anđeles, gde još uvek ne postoje građevine.

  Imovina se prostire na oko 157 hektara, što je skoro duplo veće od zabavnog parka – Diznilend.

  “Ako kupac želi da napravi tematski park veličine Diznilenda, može to da uradi, treba samo da rezerviše više od 100 hektara. Stvarno možete stvarati svoje kraljevstvo tu”, kaže agent za nekretnine Aron Kirman.

  Bez presedana, kako ističe, pozicija vrha Beverli Hilsa je odlična, nalazi se u blizini šoping zone “Rodeo Drajv” a ima i “vrhunski” pogled koji se prostire do centra Los Anđelesa i Tihog okeana.

  “Ovo je jedina prilika da imate svoju planinu koja gleda na Los Anđeles”, dodaje on.

  Kako pretpostavljaju, imovina će sigurno “zapasti za oko” nekom ruskom oligarhu ili bliskoistočnoj kraljevskoj porodici, jer je imanje odlično za nekoga ko želi da napravi veliki “ulaz u visoko društvo” Los Anđelesa.

  Ta planinska zemlja bila je u vlasništvu različitih grupa, kraljeva i poznatih ličnosti od sedamdesetih godina prošlog veka, ali do sada nije bila razvijena.

  Prema pisanju Blumberga, čak su i Tom Kruz i Bred Pit pokazali zainteresovanost za tu zemlju, a ove godine je vlasništvo preneto na firmu “Secured Capital Partners”, koja je konsolidovala više parcela u jednu veliku, kako bi postigli veliku vrednost imovine.

  “Moj tim je identifikovao da postoji 100 milijardera na svetu koji bi bili zainteresovani i koji mogu priuštiti ovu imovinu”, istakao je Kirman.

  Izvor: BIZLife, Forbes

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE