NAJSKUPLJE umetničko delo na svetu "PROZIVA" preskupo obrazovanje (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NAJSKUPLJE umetničko delo na svetu “PROZIVA” preskupo obrazovanje (VIDEO)

  Umetničko delo nazvano “Da Vinci of Debt” smatra se najskupljim umetničkim delom na svetu i izloženo je u holu Velikog centralnog terminala u Njujorku.

  “Da Vinci of Debt” je priča o sve većim troškovima sticanja fakultetske diplome.

  Umetnička postavka zapravo predstavlja instalaciju sačinjenu od 2.600 stvarnih diploma ljudi, čija je vrednost veća od sume ikada plaćene za neko umetničko delo slavnog slikara i univerzalnog umetnika.

  Vrednost umetničkog dela zasniva se na prosečnim troškovima pohađanja četvorogodišnjeg univerziteta na putu sticanja diplome.

  Troškovi svake diplome, u proseku iznose oko 180.000 dolara, a ukupna vrednost projekta “Da Vinci of Debt”, prelazi 470 miliona dolara.

  Projekat predstavlja omaž obnovljenom programu “Natural Light College Debt Relief”, koji je prvi put pokrenut 2018. godine.

  “Svet umetnosti ispunjen je komadima apsurdnih cena, koje većina ljudi ni na jedan način ne može da opravda. Ovaj posebni projekat predstavlja pravu analogiju izuzetno visokih troškova sa kojima su mladi suočeni tokom četiri godine visokog školovanja”, istakao je Danijel Blejk, potpredsednik Kompanije Value Brands.

  Neobično umetničko delo predstavlja diplome okačene u velikoj dvorani, koje izgledaju kao da ih je, svih 2.600, vetar tu doneo i raznosi ih haotično po prostoru galerije Velikog centralnog hola u Njujorku, na površini od 557 metara kvadratnih.

  Prema podacima sa specijalizovanih američkih sajtova, trenutno ukupni zajmovi za studiranje u SAD premašuju neverovatnih i rekordnih 1,7 hiljada milijardi dolara.

  Izvor: RTS, BIZLife

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE