Najunosnije zanimanje u Silicijumskoj dolini, a nije programer

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Najunosnije zanimanje u Silicijumskoj dolini, a nije programer

  Iako se smatraju nosiocima razvoja Silicijumske doline, softverski inženjeri nisu najplaćenija zanimanja u ovom tehnološkom epicentru sveta.

  Prosečne plate u Silicijumskoj dolini daleko su veće u odnosu na ostatak Sjedinjenih Američkih Država, ali softverski inženjering, ipak, nije jedini način za uspon u karijeri, a definitivno nije i najisplativiji.

  Onlajn platforma za zapošljavanje Hired saopštila je rezultate ankete koja je trajala tokom prve polovine ove godine, a u njoj je učestvovalo više od 31.000 zaposlenih iz preko 1.800 kompanija.

  Rezultati su pokazali da se menadžerima proizvodnje nude najveće plate, u proseku 133.000 dolara godišnje, a zatim slede softverski inženjeri sa ponudama od 123.000 i dizajneri kojima se u prvoj polovini godine u proseku nudilo 115.000 dolara godišnje.

  Razlike u platama su uvek bile prisutne, ali je zarada menadžera proizvodnje u protekloj godini znatno više porasla, kaže stručnjak Hired-a Džesika Kirkpatrik, a bivši menadžer proizvodnje u Guglu Ken Norton ima i prosto objašnjenje za ovaj fenomen.

  “Veštine menadžera proizvodnje su veoma tražene, a na duže staze upravo oni mogu da budu prekretnica između dobitka i gubitka.”

  Njihov zadatak je kompleksan, moraju da prate prozvod od faze koncepta do realizacije, razumevati klijente, poštovati rokove, upravljati timovima i voditi računa o poslovnom modelu, objašnjava Norton.

  Zapravo, od menadžera proizvodnje se zahteva čitav niz veština, među kojima poznavanje kompjuterskih znanja nije ni blizu najvažnijeg, kaže Hanter Valk, bivši direktor proizvodnje u Guglu, koji je na tom poslu radio sa diplomom istoričara i poslovnog menadžmenta.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE