Nakon Majkrosofta i GUGL pokrenuo OBUKU za TRI NAJTRAŽENIJA tehnološka posla - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Nakon Majkrosofta i GUGL pokrenuo OBUKU za TRI NAJTRAŽENIJA tehnološka posla

Gugl je objavio da proširuje svoj program za sticanje veština kako bi pomogao što većem broju ljudi da steknu mogućnost za bolje plaćen tehnološki posao bez fakultetske diplome.

Poslovi za koje će se kandidati obučavati su Data Analyst, Project Menager i UX Designer.

Oni koji završe onlajn kurs podstiču se da svoj sertifikat podele na LinkedIn-u sa poslodavcima koji traže kandidate sa tim veštinama.

Kursevi nisu besplatni. Guglovi podaci pokazuju da prosečnom studentu treba oko tri do šest meseci da završi a program, a naknada za podučavanje iznosi 49 dolara mesečno. Ipak, s obzirom na ekonomski pad koji je posledica pandemije koronavirusa, biće dostupne i stipendije.

„Podelićemo 100.000 stipendija na osnovu potreba, a dobijene sertifikate ćemo posmatrati kao ekvivalent četvorogodišnjem obrazovanju”, navodi se iz kompanije.

Neki smatraju da su programi poput ovog, koji ne koštaju mnogo, moguće rešenje i alat za borbu protiv istorijske nejednakosti u oblastima poput tehnologije, a osim toga, oni mogu da poboljšaju izglede onima koji nemaju fakultetsku diplomu.

„Iako fakultetske diplome imaju veliku vrednost, one nisu dostupne svima”, kaže Lisa Gevelber, koja vodi ovaj Guglov program pod nazivom “Grow with Google”.

https://www.bizlife.rs/posao/majkrosoft-nudi-besplatnu-obuku-za-sticanje-10-digitalnih-vestina/

Izvor: BIZlife

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE