Nakon RAZVODA, BANKROTA i DEPRESIJE napisao je: 5 razloga zašto neuspeh ne postoji - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Nakon RAZVODA, BANKROTA i DEPRESIJE napisao je: 5 razloga zašto neuspeh ne postoji

  Kako je njegov američki san prešao u noćnu moru piše Majkl Tejlor koji je preživeo razvod, krah, oduzimanje nekretnina i izlečio depresiju. Kako kaže za Pick the brain sve ovo se izdešavalo u šest meseći, a nakon toga je u potpunosti bio izolovan od sveta preživljavajući strašne poremećaje ličnosti.

  Kako kaže najviše mu je pomogla rečenica jednog poznatog američkog filozofa i psihologa koji kaže Neuspeh ne postoji. Postoji samo nepostizanje željenog rezultata. On je shvatio da je njegovo razmišljanje o ličnom neuspehu proisteklo iz osećanja sramote, tuge i neraspoloženja usled odvojenosti od dece.

  Navedena rečenica mu je osvestila da sam može da promeni okolnosti u svom životu i da isto tako promeni sam život. Ovo ga je pokrenulo na dvadesetpetogodišni put upoznavanja sebe nakon čega je stao na noge i pronašao savršenu ženu za sebe sa kojom je već 14 godina. Ono što smatra najvažnijim jeste da je posle toga otkrio svoju pravu svrhu, pomaganje i podrška drugima kroz pisanje knjiga, seminare i predavanja.

  Ovo je pet najvažnijih lekcija koje je naučio:

  Zapamtite niste vi neuspeh, neuspeh je ono što ste uradili

  On moli ljude da ne rade ono što je on odnosno da ne padaju u depresiju svojih grešaka i da se ne zaluđuju tugovanjem. Uvek će biti trenutaka kada ne uspevate da uradite sve što ste želeli, ali i pored toga ne znači da ste vi kao osoba loši ili neuspešni.

  Budite spremni da preispitate uverenja koja vas deklarišu kao grešnika

  Neke religije propovedaju da se rađamo kao grešnici u grešnom svetu. Ukoliko prihvatate ova verovanja, već u startu smatrate da nešto nije u redu sa vama. Preispitajte svoja uverenja i otarasite se socijalnih stega.

  Prihvatite činjenicu da ste divno ljudsko biće sa neograničenim mogućnostima

  Morate biti spremni da praštate sebi i da se stalno upoznajete kako biste razumeli svoju dušu i karakter. Prilazite doživljavanju sebe sa ljubavlju i shvatanjem da ste posebni i izuzetni.

  Odvojte vreme u svakom danu da iskažete zahvalnost

  Svakoga dana zastanite na trenutak i nabrojite pet stvari na kojima ste zahvalni. Majkl navodi da ukoliko ponavljate ovo makar 21 dan za redom, on garantuje da ćete početi da osećate promenu u svom životu. Na bolje naravno.

  Gledajte život sa dragošću, ne sa ozbiljnošću

  Svakoga dana se smejite i uživajte u životu. Ne sakupljajte negativnosti, naročito ne od medija. Postoji mnogo razloga da budete optimistični u životu. Nađite ono što vam donosi radost.

  [preporucene_vesti ids=”247832, 241035, 243345″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: pixabay

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE