Naređenje ministarke i stranim i domaćim putarima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Naređenje ministarke i stranim i domaćim putarima

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zorana Mihajlović naložila je svim kompanijama angažovanim na popravci deonice auto-puta Ub-Lajkovac, da rade 24 sata dnevno, kako bi do kraja godine auto-put od Obrenovca do Čačka bio pušten u saobraćaj.

  U saopštenju njenog ministarstva navodi se da je ministarka o tome razgovarala s predstavnicima stranih izvođača, kineske kompanije Šangdong i azerbejdžanske Azvirt, kao i domaćih, Energoprojekta, Koridora Srbije, Puteva Srbije i Saobraćajnog instituta CIP.

  Taj deo auto-puta već su izgradile kompanije Planium i Putevi Užice, ali se on “raspao pre nego što je pušten u saobraćaj zbog korišćenja neadekvatnih materijala”, zbog čega je Ministarstvo, pominje se u saopštenju, podnelo krivične prijave.

  “Trenutno se sanira kritičan deo u dužini od 2,5 kilometara, za šta je do sada izdvojeno 9,5 miliona dolara”, navodi se u saopštenju.

  Mihajlović je izvođačima radova rekla da angažuju dodatne radnike i mehanizaciju i da koriste najkvalitetniji građevinski materijal, jer je na terenu utvrđeno da je stanje izgrađenog kolovoza na toj deonici mnogo lošije nego što je pokazalo istraživanje koje je sproveo CIP.

  “Naš cilj je da do kraja godine pustimo u saobraćaj čitavu deonicu autoputa od Obrenovca do Preljine odnosno Čačka, kako bismo mogli da krenemo sa daljom gradnjom Koridora ka Požegi”, kazala je Mihajlović.
  [preporucene_vesti ids=”309126, 309216″]

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE