Narukvica koja "čita" da li ste TUŽNI ili SREĆNI i javlja vašem šefu (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Narukvica koja “čita” da li ste TUŽNI ili SREĆNI i javlja vašem šefu (FOTO)

  Nije iznenađenje to što su se slučajevi depresije i anksioznosti povećali od početka pandemije. Izolacija, strah, usamljenost i zaključavanje mogu nagristi čak i mentalno zdravlje najjače osobe, ali sada postoji rešenje i za one koji nisu svesni svog problema, ne mogu ili ne žele da potraže pomoć – narukvica koja prati kako se osećate.

  Uređaj Moodbeam, ima samo dva dugmeta – jedno za snimanje kad god se osećate srećno (žuto) i drugo za kada ste tužni (plavo). Narukvica je delo firme sa sedištem u Velikoj Britaniji, koja se takođe zove Moodbeam.

  Beleženjem različitih trenutaka u danu kada korisnici osećaju nagle promene u svom emocionalnom stanju, narukvica i prateća aplikacija mogu da pokažu obrasce i trendove, omogućavajući onima koji je nose da identifikuju situacije koje izazivaju negativna osećanja.

  Potencijalno bolja upotreba tehnologije je deljenje korisničkih podataka sa porodicom i prijateljima. Mnogim ljudima nije prijatno da priznaju da se psihički ne osećaju najbolje, ali Moodbeam bi mogao da im pomogne da se povežu sa drugima bez direktnog traženja pomoći.

  Narukvica se takođe reklamira kao sredstvo uz pomoć kojeg kompanije mogu da prate kako se njihovi zaposleni koji rade kod kuće osećaju. Da li su možda izolovani i usamljeni.

  „Preduzeća pokušavaju da ostanu povezana sa zaposlenima koji rade od kuće. Ovde mogu da pitaju 500 članova:„ Jesi li dobro? “ bez da je digla slušalicu “, rekla je za BBC suosnivač Moodbeam Christina Colmer McHugh.

  Susnivač kompanije Moodbeam, Kristina Kolmer Mekju 2016. godine osmislila je narukvicu nakon što je otkrila da se njena ćerka muči u školi i želela je da pronađe način da joj dete saopšti kako se oseća. Uređaj je nedavno došao u centar pažnje jer je pandemija dovela do više povećanja zabrinutosti za mentalno zdravlje.

  Iako se primarna funkcija Moodbeam-a koji košta oko 56 evra može zameniti pomoću aplikacije ili pametnog sata, njegova jednostavnost će se verovatno svideti starijim članovima društva i zauzetim radnicima.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE