Naučnici TVRDE: Korona se PRVI PUT pojavila U RUDNIKU 2012. godine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Naučnici TVRDE: Korona se PRVI PUT pojavila U RUDNIKU 2012. godine

  Naučnici tvrde da je koronavirus nastao u kineskom rudniku još 2012. godine gde su radnici oboleli od bolesti sličnoj upali pluća.

  Naime, šest rudara te je godine uklanjalo izmete slepih miševa u rudniku Mojiang u jugozapadnoj kineskoj provinciji Yunnan. Ubrzo su dobili visoku temperaturu, suv kašalj, a u nekim slučajevima i glavobolje, dok je njih trojica umrlo, prenosi RTL.

  Virusolog Džonatan Latam i molekularni biolog Alison Vilson, koji rade za neprofitnu organizaciju Bioscience Resource Project u Itaci, došli su do tog zanimljivog otkrića prevodeći magistarski rad jednog kineskog lekara koji je opisao lečenje obolelih rudara, a uzorke njihovog tkiva slao je na vuhanski Institut za virusologiju na analizu.

  “Dokaz koji smo pronašli podstakao nas je da ponovno razmotrimo sve što znamo o izvoru zaraze koronavirusom”, napisali su Latam i Vilson u svom istraživanju.

  Simptomi rudara povezani s koronavirusom

  Iako se smatra da se koronavirus pojavio u decembru prošle godine nakon niza slučajeva na mokroj pijaci u Vuhanu, najnovije istraživanje ovih naučnika pokazuje da su svi simptomi koje su imali rudari povezani s koronavirusom.

  I način lečenja bolesnih rudara bio je sličan tretmanu ljudi obolelih od Covida 19, respirator, steroidi, antibiotici i razređivači krvi

  Rudari su testirani na hepatitis, groznicu, HIV, a svi rezultati su bili negativni.

  Uzorci nekako pobegli iz laboratorija

  Institut u Vuhanu je analizom uzoraka tkiva zaključio da je izvor zaraze verovatno od kineskog šišmiša, navodi se u istraživanju.

  Latam i Vilson veruju da se virus u organizmu rudara razvio u Sars Cov-2, neobični patogen koronavirusa koji se lako prenosi kao i da su uzorci nekako pobegli iz laboratorija prošle godine i uzrokovali pandemiju neviđenih razmera.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: RTL.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE