NBA zvezda kupila hotel na Staroj planini

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NBA zvezda kupila hotel na Staroj planini

  Hotel “StarA” sa sportskim terenom na Staroj planini, kako tvrde gradske vlasti u Pirotu, prodat je firmi koja je u vlasništvu NBA zvezde Nikole Mirotića.

  Međutim, zasad o prodaji nema potvrde iz firme Tigar Pirot, koja je bila dosadašnji vlasnik, niti je promenjena vlasnička struktura na APR, ali su u Gradu Pirotu potvrdili promenu vlasnika.

  Zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović kaže da se na taj način nastavlja razvijanje turizma na Staroj planini.

  “Drago mi je da je to tako, za nas je bitno da on ne propada. Veoma je bitno za nas kao grad, jer je to jedno od naših najlepših izletišta. Drago nam je i da je kupac Nikola Mirotić, on svako leto dolazi u Pirot, njegova žena je iz našeg sela Slavinje”, rekao je Panajotović.

  Inače, prema podacima sa APR, Tigar Pirot je još naveden kao formalni vlasnik, dok je na čelu firme Savinja 3 plus koja je, prema nezvaničnim informacijama kupila hotel, Mohamed Mohsin, prenose Južne vesti.

  Hotel “StarA” nalazi se na 12 km od Pirota u parku prirode na 1000 mnv, a poznat je po tome što je juniorska košarkaška reprezentacije Jugoslavije boravila u njemu u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Bormiju 1987. godine.

  Reprezentaciju je tada vodio Piroćanac Svetislav Kari Pešić, a deo priprema odrađen je na terenu pored hotela koji je specijalno sagrađen za pripremu ekipe za koju su tada između ostalih nastupali Vlade Divac, Toni Kukoč, Aleksandar Đorđević i Dino Rađa.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE