"Ne damo Trepču, bombe nas ne plaše"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Ne damo Trepču, bombe nas ne plaše”

  Srbija će se svim političkim sredstvima boriti da sačuva rudarski kombinat Trepča i radna mesta rudara, poručio premijer Aleksandar Vučić koji boravi u poseti Kosovu i Metohiji.

  Premijer Vučić posetio je pogon Trepča flotacija u Leposaviću gde je istakao da je taj “rudarsko-metalurško-hemijski kombinat kičma opstanka srpskog naroda na severu Kosova”.

  “Svoje interese možemo da zaštitimo samo ako imamo prijatelje i u Briselu, i u Berlinu i u Moskvi, kazao je Vučić i istakao da treba stvari rešavati političkim načinima, a ne poput nekih koji bi, kako se izrazio, sve “sekli”.

  “Srbi na Kosovu deo iste države Srbije i da nema nikakve razlike u odnosu prema njima. Učinićemo sve da vaš život ovde bude što bolji”, kazao je Vučić i dodao da je u interesu Srbije da se očuvaju radna mesta u Trepči i da će Srbija na tome insistirati i na pregovorima u Briselu.

  Premijer je naveo da neki pokušavaju da zakonom Trepču pretvore u javnu svojinu takozvane Republike Kosovo, ali da će se Srbija svim političkim sredstvima boriti protiv toga. “Zna se ko je ovo gradio i ko ovde radi”, rekao je Vučić.

  Naveo je da će, kao što je i u Srbiji započeo obilazak škola i bolnica, to isto učiniti i na Kosovu, jer kako je objasnio, cilj je da deca na Kosovu imaju iste uslove kao i ona u ostatku Srbije.

  TrepcaZastava

  jasna poruka rudara

  Vučića je u Leposaviću dočekao veliki broj građana i rudara sa srpskim zastavama, a u Trepči bili prisutni i ministri Aleksandar Vulin, Vanja Udovičić, Zlatibor Lončar, direktor kancelarije za KiM Marko Đurić, kao i srpski predstavnici u kosovskoj vladi.

  Vučića ne plaši bomba u Zubinom Potoku

  Na halu u Zubinom Potoku u kojoj je predviđeno da gostuje Vučić, oko tri sata iza ponoći je bačena bomba i pucano je iz automatskog naouružanja. Povređenih nije bilo.

  Uprkos tome, gostovanje premijera u Zubinom Potoku nije otkazano , a sam Vučić je, komentarišući ovaj incident, rekao da ga napad neće zaplaššiti.

  “Snažžnu Srbiju niššta ne možže da uplašši”, rekao je Vučić obraćajući se građanima i rudarima u Leposaviću i dodao da se prevario svako ko je mislio da će ga zastrašiti i odvratiti od posete Kosovu.

  U okviru posete južnoj srpskoj pokrajini, premijer je posle Leposavića obišao manastir Banjska i Kosovsku Mitrovicu.

  Izvor: RTS, Agencije, BIZLife

  Foto: printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE