Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Nedeljnik: Pogođena koronakrizom, Er Srbija traži otpis 82 odsto duga

Kompanija Er Srbija, po svemu sudeći, ne može da servisira svoje obaveze i traži da joj se otpiše 82 odsto duga po osnovu dva kredita uzeta od Etihada, pokazuju dokumenta u koje je Nedeljnik imao uvid.

Krediti za koji Er Srbija traži otpis većeg dela duga uzeti su u dva navrata: 15. septembra 2015. godine u iznosu od 56 miliona dolara koji dospeva u septembru ove godine i 20. maja 2016. godine u iznosu od 63 miliona dolara koji dospeva u junu 2021. godine.

Er Srbija se poziva na trenutnu krizu izazvanu virusom COVID-19 i uticajem koji je pandemija imala na vazduhoplovnu industriju. Zato smatraju da uslovi otplate zajma treba da se izmene.

Na osnovu nedavnih tržišnih i ekonomskih projekcija za budućnost, Er Srbija je zatražila, a na osnovu analize planiranih prihoda u kraćem i srednjem periodu, da se dug smanji za 82 odsto.

Etihad Ervejz partners BV (EAP BV) fond je prošlog meseca istakao da je Er Srbija “spremna da se uključi u smislene diskusije kako bi se postigao prihvatljiv dogovor”.

Takođe su naveli da je Er Srbija 19. marta isplatila ratu kamate prema Ugovoru o obavezi duga.

Međutim, kako saznaje televizija N1, kompanija iz Emirata, međutim, isključila je tu mogućnost i traži poštovanje dogovorenog.

Izvor: Nedeljnik, N1

Foto: promo

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE