"Nekad ne treba trčati brže nego što je potrebno" - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  “Nekad ne treba trčati brže nego što je potrebno”

  Direktor kompanije ManpowerGroup Balkans Aleksandar Hangimana rekao je za specijalno izdanje BIZLife magazina “30 ispod 30”, da mladi na početku karijere moraju da budu dovoljno hrabri u nastojanju da ostvare svoje ciljeve koje su sebi prethodno postavili.

  “Neophodno je da s jedne strane budu otvoreni ka svim mogućnostima koje im se približavaju, a sa druge dovoljno analitični da shvate šta je od svih tih mogućnosti odgovarajući karijerni put za njih. Kad to prepoznaju, onda je praktično veliki deo rešen jer su postavili karijernu trasu, a brzina i dinamika ostvarenja cilja zavise od mnogih faktora. Čak i tad, verujem, treba ostaviti fleksibilnost za promenu u odnosu na projektovani karijerni razvoj, jer ukoliko ne krene sve onako kako smo želeli, ili pak uvidimo u međuvremenu da je nešto drugo bolje za vlastiti razvoj, treba biti otvoren za preorijentaciju. Uostalom svi današnji veliki biznisi, odnosno uspešne kompanije, jesu velike i uspešne jer imaju snagu zaokreta, preorijentacije i redefinisanja cilja, modela i sl. Tu fleksibilnost, po mom mišljenju, neophodno je zadržati i u ličnom razvoju – ne treba biti ograničen ili sveden samo na jednu mogućnost.

  Savremen svet je izrazito diverzifikovan u svakom pogledu, od biznisa preko politike, društveno-socijalnih modela, do individualnih stilova življenja. Samim tim, savremena mlada osoba mora imati kapaciteta da se prilagodi globalnim različitostima i promenama koje nastaju jer su implikacije društvene i karijerne.

  Da kojim slučajem možete, šta biste izmenili ili poručili sebi iz mlađih dana, kada ste imali manje od 30?

  Sigurno bih poručio sebi da se malo više opustim i uživam u datim mlađim danima – živeti u trenutku. 😊  Sve dođe u svoje vreme, nekad ne treba trčati brže nego što je potrebno.

  Od malena, iako sam živeo u vrlo komfornom ambijentu, sam sam sebi postavljao čvrsta očekivanja, ciljeve i sl. Kad ih dostignem, shvatim da je samo planiranje i put do njih bio mnogo interesantniji i lepši nego ostvarenje ili posedovanje onog željenog. Stoga, poruka mladim kolegama je da na svom razvojnom putu uživaju i sazrevaju, jer u poslu treba da postoji određena doza zabave, svrhe ili kreativnosti, da bi sve ono čime se bavimo imalo zdrave implikacije za nas i ljude oko nas.

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE