Nova oaza LUKSUZA – ovo je PORTONOVI sa vilama od 15 mil. EUR (VIDEO)

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Portonovi/YT/Screenshot

Na prostoru nekadašnje vojne kasarne u Kumboru, u blizini Herceg Novog, niče novi grad Portonovi – rizort mešovitog tipa koji će ovog leta ugostiti prve stanare i turiste.  Kompanija Azmont Investments je investitor ovog projekta vrednog milijardu evra. Kompanija je crnogorska a investicija iz Azerbejdžana.

Izgradnja je pri kraju a prodaja rezidencija počela je prošle godine i trenutno je u prodaji  113 stambenih jedinica. Cene se ne formiraju po kvadratnom metru već po stambenoj jedinici, a kreću se od 400.000 do 10 miliona evra, dok brendirane vile „One&Only“ koštaju i do 15 miliona evra.

Ovde se, kažu, ne kupuju samo kvadratni metri luskuznog prostora, već različiti paketi usluga, servisi, stil života…


Kompanija je napravila i poseban program izdavanja u kome će u startu bii 50 stanova, ali svi koji se odluče za kupovinu nekretnine, moći će, ukoliko to žele, svoj stan da daju za izdavanje. Stanari nisu uslovljeni vezom za jahte, niti su vezovi uslovljeni kupovinom stanova. Funcionišu potpuno odvojeno ali postoje različiti bnefiti za one koji se odluče za jedno i drugo.

Prema rečima menadžerke za marketing i komunikacije, Adrijane Husić ovaj luksuzni rizort u svom sastavu ima D-Marin Portonovi, stambene jedinice iza marine, na potezu do hotela One&Only, prvog tog hotelskog brenda u Evropi, kao i zdravstveni spa centar Šeno.


„Rezidencijalni deo je podeljen u tri dela – A,B i C, koji su različitog stila. Iza toga je Portonovi naselje, koje se sastoji od sedam različitih stambenih blokova . Kompletan rizort biće otvoren ove godine, dok se otvaranje hotela One&Only očekuje naredne godne. Pored marine i recidencijalnog dela, duž celog naselja je i poslovni prostor za izdavanje a iznad naselja će se nalaziti dva javna parka u kojima će biti skulpture koje su nađene na ovom lokalitetu prilikom izgradnje projekta“, kaže ona.


Prostor od 26 hektara, na kom se danas gradi naselje, bila je vojna kasarna Kumbor. Azmont kompanija je 2012. godine ušla na tržište i potpisala ugovor o dugoročnom zakupu sa Vladom Crne Gore. Nekoliko godina je trajalo čišćenje terena a izgradnja je počela krajem 2014.


„Hotel One&Only će imati 113 soba i 10 brendiranih vila. One su najveći nivo luksuza kada je ova vrsta projekta u pitanju. Jedinstvene su po tome što svaka vila ima svoju plažu, svoj dok za jahte i zaseban ulaz. Hotel je rađen u nekoliko blokova, u okviru njega će biti nekoliko bazena među kojima i bazeni sa slanom vodom. Hotelski brend One&Only je u kategoriji 5+ zvezdiza, zapravo nemerljivih zvezdica.

Ovi hoteli karakteristični su po tome što biraju najbolje lokacije. Na svetu ćete ih pronaći na 11 mesta, tipa Maldiva, Južne Afrike, Meksika, Dubaija…Oni sa sobom donose i restorane tipa Locatelli i Tapasake. Ovo je najveći mogući nivo luksuza kada je hotelijerstvo u pitanju“, kaže Adrijana.


U okviru rizorta su i dve plaže, jedna namenjena gostima hotela, a druga otvorena za posetioce. Ipsod naselja se nalazi parking namenjen stanarima ali će određeni broj parking mesta biti ostavljen i za goste. Kompanija planira da izgradi i poseban parking za posetioce rizorta.


Iza hotela se nalazi i mala crkva koja je nađena prilikom čišćenja terena. Crkva je jako stara i ove godine će, u saradnji sa državnim institucijama, započeti njena restauracija. Nakon toga, crkva će biti sastavni deo kompleksa i jedan od prepoznatljivih spomenika kulture ovog kraja. Zanimljivo je da su na ovom lokalitetu, prilikom čišćenja terena, pronađeni novčići koji datiraju iz rimskog perioda.


Izvor: Bizlife

Foto: Portonovi/YT/Screenshot

Piše: Tanja Njegomir

Komentari 2

  1. jasna

    Fantazija, tako blizu, u jednoj maloj Crnoj Gori, dok naše kasarne u Srbiji
    stoje prazne, oronule i prokisle. Zato nas i zovu „SPORI NAROD MALIH POTREBA“.

  2. Angelina Zivanovic

    Ovo je carobno mesto .Sve je novo odlicno projektovano perfektni uradjeno .Divan vazduh cisto more savrsenstvo .