Nelt dobitnik Virtus nagrade za filantropiju "Trag fondacije”

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nelt dobitnik Virtus nagrade za filantropiju “Trag fondacije”

  Kompanija Nelt dobila je Virtus nagradu za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora za Nelt edukativni program (NEP) koji već treću godinu realizuje u saradnji sa Galerijom 12 HUB i Novom Iskrom. Nagrađeni program omogućava studentima da kroz predavanja i mentorstva steknu nova saznanja i iskustva radeći na inovativnim projektima. 

  Program spaja formalno obrazovanje, start-up tendencije i veštine koje poslodavci traže i okuplja renomirane stručnjake iz zemlje i sveta. Od ekonomije i preduzetništva, preko kritičke teorije, aktivizma i kulturnog menadžmenta do dramskih umetnosti, dizajna i novih tehnologija, polaznici prolaze kroz jedinstveno iskustvo saradnje i saznanja. Ovogodišnji ciklus odvija se pod sloganom „Misli budućnost!“.

  „U okviru svoje strategije društveno odgovornog poslovanja, Nelt je posebno fokusiran na ulaganje u mlade jer razumemo neophodnost obrazovanja, ali i realne uslove u kojima se, kao društvo, nalazimo. Osnaživanje mladih i omogućavanje da kroz interdisciplinarni program iskuse raznovrsne perspektive tehnologije, kulture, umetnosti i biznisa su osnove na kojima se temelji ovaj projekat. U tome nam je izuzetno značajna saradnja sa G12 HUB i Novom Iskrom i zato je posebno važno što smo nagradu VIRTUS dobili u kategoriji saradnje. Nelt edukativni program već godinama potvrđuje da je i u Srbiji mladima moguće otvoriti prostor za kreativno i profesionalno samoostvarenje“, izjavio je Nebojša Šaponjić, jedan od osnivača Nelt-a.

  Nakon dva završena ciklusa i trećeg koji je u toku, partnerstvo se kontinuirano razvija sa ciljem optimizacije saradnje i programa.

  „Odnos kompanije sa Galerijom 12 HUB i Novom Iskrom nije formulisan kao odnos finansijera i realizatora programa, već kao partnera koji se međusobno uvažavaju i kroz zajednički rad stiču nova znanja i veštine, a u ovom slučaju i dobijaju nagrade za do sada ostvareno.

  Nasuprot jednokratnim partnerstvima, koja ne nude mogućnost dugoročnog razvoja, partnerstvo Nelta, Galerije 12 HUB i Nove Iskre daje dobar primer rezultata i napretka koje je jedino moguće ostvariti kontinuitetom na benefit i partnera koji program realizuju ali i korisnika programa čiji razvoj i jeste osnovni cilj.“, rekla je Milica Pekić, kustos i deo tima Galerije 12 HUB koja je sa Neltom 2014. godine i pokrenula besplatni Nelt edukativni program.

  „Ova saradanja je organizacijama nevladinog sektora dala kredibilitet da budu kokreatori sadržaja, znanja, stavova i vrednosti koje doprinose jačanju pojedinaca i kolektiva koji su spremni da odgovorno prepoznaju prave probleme, izazove i prilike i da na njih pruže najkvalitetnije predloge rešenja. Pored uspeha koji ostvaruju polaznici programa, ovo priznanje je još jedna potvrda dobrog pravca u kome se kroz ovo partnerstvo krećemo“, izjavila je Nana Radenković, koosnivač Nove Iskre.

  Do sada je u ovom programu učestvovalo više od 80 mladih koji su prošli put od selekcije koja se obavlja na samom početku do prvog predstavljanja poslovnoj javnosti kroz završnu izložbu radova koji su nastali tokom programa, a kojom se završava svaki ciklus. Polaznici su ocenili program kao značajnu instancu u svom obrazovanju koja im je pružila mogućnosti da bolje razumeju poslovno i društveno okruženje u zemlji.

  Zahvaljujući ovom programu uspostavljena je i međusobna komunikacija i saradnja obrazovnih institucija i kreirana platforma za realizaciju zajedničkih projekata među samim studentima različitih fakulteta. NEP će u saradnji sa svim partnerima biti nastavljen i narednih 5 godina.

   

   

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  Piše: M.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE