NEM panel 2018: Mogu li Pay TV kanali pratiti digitalne trendove?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NEM panel 2018: Mogu li Pay TV kanali pratiti digitalne trendove?

  New Europe Market koji se ove godine održava šesti put zaredom, od 11. do 14. lipnja u Dubrovniku, otvorit će mnoga intrigantna pitanja koja se tiču budućnosti Pay-TV kanala i njihova hvatanja u koštac s opšteprisutnom digitalizacijom.

  I ovoga će juna gosti NEM panela moći da od osoba s najvećim legitimitetom u medijskoj industriji dobiju odgovore na mnoga aktualna pitanja iz TV industrije. Panel-diskusiji „Igra Pay TV-a i digitalnog sadržaja“ prisustvovaće eminentni stručnjaci svoga područja: Salim Mukaddam, generalni menadžer i potpredsednik za Srednju i Istočnu Europu (CEE), BBC Worldwide; Katharina Behrends, glavna direktorka grupacije NBCUniversal za Srednju i Istočnu Europu; John Rossiter, generalni direktor za Srednju Europu, Sony Pictures Television Networks; Karin Heijink, potpredsednica za sadržaje i proizvode, Viasat World Limited; Levente Málnay, viši potpredsednik za Srednju i Severnu Europu, AMC Networks International; Bartosz Witak, viši potpredsednik i generalni direktor za Srednju i Istočnu Europu i Izrael, Viacom International Media Networks.

  Pay TV usred ubrzane digitalizacije i promjene trendova

  Glavna tema ovoga panela biće: šta čine Pay TV kanali kako bi bili u korak s digitalnim trendovima i kako im sadržaj može pomoći u neizvjesnoj borbi s granama industrije koje te trendove neguju već godinama. Vode se mnogobrojne rasprave o uticaju SVOD-a na sektor tradicionalnog Pay TV-a, no hoće li SVOD pokoriti Pay TV ili oboje mogu delovati zajedno a da jedno ne isključuje drugo?

  Operateri su se godinama međusobno borili za pretplatnike koristeći satelitsku, kablovsku, zemaljsku ili IPTV infrastrukturu, stoga nije čudno da im je redovno cilj istodobno zadržati postojeće pretplatnike, ali i privući nove kreiranjem sadržaja koji će zadovoljiti široku publiku. Pojavom SVOD-a, u relativnom kratkom roku, omjer snaga gledatelja promijenio se.

  Ko izlazi kao pobednik?

  Hoće li netko iz ove medijske igre izaći kao pobednik ili je suživot itekako moguć?

  Karin Heijink iz Viasat World Limiteda pojasnila je cilj panela:
  „Ovaj će panel postaviti ključnu tezu s kojim se suočavaju tradicionalni Pay TV igrači u CEE regiji te istražiti kako se prilagođavaju i drže korak s proliferacijom digitalnog sadržaja u transformativnom medijskom krajoliku. Bit će to živa i iskrena rasprava, kao i uvijek na NEM-u koji se nesumnjivo ističe kao jedan od ključnih televizijskih događaja u regiji Srednje i Istočne Europe. NEM je događaj koji se ne sme propustiti jer okuplja i udružuje vodeće donositelje odluke iz regije, a i šire.“

  Mudre reči dolaze i od Johna Rossitera, generalnog direktora za Srednju Europu u Sony Pictures Television Networksu:Tehnološki divovi postali su golijati zahvaljujući tomu što su maksimalno iskoristili mogućnosti mreže. Publika i dalje konzumira iste sadržaje, samo na različitim platformama. Moramo se usmjeriti na proizvodnju sadržaja koje će ljudi gledati. Moramo se prilagoditi.“

  Katharina Behrends, glavna direktorka grupacije NBCUniversal za Srednju i Istočnu Europu istakla je NEM kao vodeći event za ključne providere i platforme koji se susreću na ovoj teritoriji te se fokusiraju na važne trendove i teme specifične za ovu regiju.Od prvog NEM-a podržavamo i sponzorišemo event i jako smo sretni što iz godine u godinu sve više raste”, rekla je Behrends.

  Moderator panela, Chris Dziadul, izvršni urednik i glavni analitičar za istočnu Europu Broadband TV Newsa također je izdvojio NEM kao jedan od vodećih događaja televizijske industrije u srednjoj i istočnoj Europi, te je izjavio: „Ovogodišnji event zasigurno će potvrditi status NEM-a,  između ostalog i zahvaljujući panel diskusiji pod naslovom “Igra Pay TV-ja i digitalnog sadržaja” koja će istražiti kako se sektor Pay TV-a u regiji prilagođava te uistinu i uspeva u tom brzo rastućem digitalnom tržištu. Na panelu će diskutovati vrhunski rukovoditelji međunarodnih pružatelja sadržaja koji su snažno prisutni u Središnjoj i Istočnoj Europi.“

  Jedinstveno iskustvo rezervirajte već danas

  Uz panele, market, screeninge, ali i networking prilike te predivnu hrvatsku obalu, NEM je jedinstveno iskustvo koje će trajati od 11. do 14. lipnja 2018. Rezervirajte svoju akreditaciju i smještaj preko stranice http://neweumarket.com/ i ne propustite otkriti zašto se 90 posto sudionika vraća na ovaj jedinstveni događaj u CEE regiji.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE