„Nema kompanije koja posle izveštaja Fajnenšel tajmsa neće pogledati Srbiju“ - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  „Nema kompanije koja posle izveštaja Fajnenšel tajmsa neće pogledati Srbiju“

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući izveštaj britanskog časopisa Fajnenšl tajms da je Srbija na prvom mestu u svetu po indeksu stranih direktnih investicija izjavio je da to znači da će sada svaka svetska ili evropska kompanija proveriti kakvi su uslovi za investiranje u Srbiju.

  „Sada ste dobili potvrdu u najuglednijem svetskom listu koji se bavi tom temom, a to znači da nema ozbiljne svetske ili evropske kompanije koja neće pogledati kakvo je stanje u zemlji, kakve su subvencije, kakva je podrška države i kakva je radna snaga“, izjavio je Vučić u intervjuu za RTS.

  On je kazao da je u Srbiji u prošloj godini investirano 3,6 milijardi evra, a da će u 2019. godini biti više direktnih investicija i istakao da ne želi da poredi Srbiju sa regionom zbog toga što je Srbija mnogo uspešnija.

  Govoreći o najavljenom investicionom planu u vrednosti od 10 milijardi evra, on je kazao da će iznos biti veći jer se očekuje, kako je kazao, prema procenama Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, rast bruto domaćeg proizvoda od četiri odsto.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/Emil Vas

  What's your reaction?

  Komentari

  • Radoje Milosavljevic

   Svako ce doci u Srbiju da zaradjuje na racun jeftine radne snage,a jos mu platite da dodje,pa gde to jos ima?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE