Nema para za renoviranje vile Jovanke Broz: Zakup ili prodaja, pitanje je sad?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nema para za renoviranje vile Jovanke Broz: Zakup ili prodaja, pitanje je sad?

  Država ne može da izdvoji dva i po miliona evra za renoviranje vile na Dedinju u kojoj je živela Jovanka Broz, zbog čega će ta vila uskoro biti ili ponuđena na prodaju ili data u zakup, prenose Večernje novosti.

  Vila će otići u ruke nekome ko mželi da uloži novac u njeno renoviranje, rekao je direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

  “Moguće je da neko uzme vilu u zakup na duži period, koji bi opravdao tolika investiciona ulaganja, a da mu se to što je uložio odbija od zakupnine, do polovine vrednosti nekretnine”, kazao je Vorkapić za izdanje lista od utorka, 18. septembra.

  On je kazao da je država kao vlasnik slobodna da radi sa vilom u Bulevaru kneza Aleksandra Karađoređevića 75 ono što misli da je najsvrsishodnije.

  Postoji nekoliko zemalja koje traže baš ovakve objekte za potrebe svojih diplomatsko-konzularnih predstavništava, bilo u zakup, bilo da ih kupe, kazao je on.

  Nekadašnji dom Jovanke Broz u nadležnosti je Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, koja brine o tekućem održavanju i fizičko-tehničkom obezbeđenju, pišu Večernje novosti.

  Kuća je bila zaključana, kako navode, od smrti Jovanke Broz 2013. godine do ove godine, dok je trajao ostavinski postupak.

  List navodi da su njene lične stvari – nakit, odeća, fotografije, ulja na platnu, kao i državni nameštaj i umetnine uskladištene na drugom mestu kako ne bi propadale.

  “Kuća od 750 kvadratnih metara, prekoputa Belog dvora, u izuzetno je lošem stanju”, piše list.

  Izvor: Večernje novosti/Beta

  Foto: youtube

  Piše: B.M.

  What's your reaction?

  Komentari

  • kraja

   ...za 2 mil € se kupuje novoizgradjenih 1000m2 u beogradu... ...u kakvom je stanju "vila" za koju je potrebno ulaganje od 2.7 mil za "renoviranje"...??? ...u najavi jos jedan burazerski posao...

  • milijana

   To nije vila Jovanke Broz, nego je ona tamo naterana da živi u nedljuskim uslovima bez komunikacije sa spoljnim svetom. Vila pripada državi. Ne širite lažne vesti.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE