Nemačka sprema kazne za roditelje nevakcinisane dece

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemačka sprema kazne za roditelje nevakcinisane dece

  Nemački ministar zdravlja Jens Špan predložio je da se uvede kazna od 2.500 evra za roditelje nevakcinisane dece.

  Špan takođe smatra da treba u svim vrtićima i predškolskim ustanovama uvesti zabranu za nevakcinisanu decu kako bi se zaštitila ona koja su previše mala ili koja zbog problema sa imunitetom ne mogu da budu vakcinisana.

  U intervjuu objavljenom na sajtu Ministarstva zdravlja, Špan je objasnio da je imunizacija odgovornost društva, dodajući da vakcine smanjuju ljudsku patnju. “Pomažemo i sebi i drugima”, istakao je ministar.

  Kažnjavanje roditelja za nevakcinisanje svoje dece već se dešavalo, ali samo u pojedinačnim slučajevima i područjima zahvaćenim epidemijama. Tako su, primera radi, njujorške vlasti kaznile određene roditelje sa 1.000 dolara.

  Sa druge strane, trebalo bi da Španov predlog uvede univerzalne kazne koje su prilično velike.

  Uprkos tome što će predlog sasvim sigurno naići na određen otpor, brojni zdravstveni radnici pohvalili su inicijativu. Frank Ulrih Montgomeri, čelnik Nemačke medicinske asocijacije, nazvao je predlog “važnim korakom u pravo vreme”.

  Nemačka se suočava sa duplo većim brojem slučajeva malih boginja ove godine nego u istom periodu prošle – 203 slučaja u prvih deset nedelja 2019. godine.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE