NEMAČKI zakon "odvlači" Crnoj Gori 10.000 ljudi - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NEMAČKI zakon “odvlači” Crnoj Gori 10.000 ljudi

  Nevladina organizacija Euromost upozorila je da će početkom naredne godine Crnu Goru napustiti 10 hiljada građana koji će posao pokušati da nađu u Nemačkoj, čiji parlament je usvojio zakon koji olakšava useljavanje za potrebe nemačkog tržišta rada.

  “Izglasavanjem ovog Zakona, demantovane su sve informacije takozvanih stručnjaka Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZCG), da do njega neće doći”, navodi se u saopštenju.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/nemacka-sirom-otvara-vrata-za-strane-radnike/

  Iz Euromosta poručuju da će početak primene ovog Zakona doneti nove problem Crnoj Gori, jer će, kako smatraju, 90 odsto onih koji pođu da rade, tamo i ostati sa svojim porodicama.

  “Za Nemačku će krenuti i veliki broj nezaposlenih mladih sa severa, ali i ostalih krajeva Crne Gore, koji rade neprijavljeni za mesečnu naknadu od 250 eVra, jer im poslodavci ne uplaćuju doprinose”, smatraju u ovoj NVO.

  NVO Euromost pozvao je i Ambasadu Nemačke u Podgorici da objavi koliko je građana Crne Gore u 2018. godini predalo zahteva za vizu, jer kako tvrde “sumnjaju da ambasada krije te podatke”.

  Ukoliko Ambasada ne objavi te podatke, iz Euromosta poručuju da će se obratiti Vladi Nemačke i Ministarstvu spoljnih poslova, jer ti se podaci se ne smeju kriti od crnogorske javnosti.

  Izvor: RTCG

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE