Nemci BLOKIRAJU račun Budve - turistički centar NEĆE IMATI za plate

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nemci BLOKIRAJU račun Budve – turistički centar NEĆE IMATI za plate

  Zbog duga nemačkoj kompaniji WTE Otpadne vode, sud je doneo rešenje o prisilnoj naplati osam miliona evra od Opštine Budva i zatražio od crnogorske Centralne banke da odmah blokira gradski račun.

  Dođe li do naplate, poznato crnogorsko letovalište moglo bi da se nađe u ozbiljnim finansijskim problemima, bez novca za plate zaposlenima i za ulaganja.

  Sud je prihvatio dokaze kompanije, 15 faktura koje su od početka marta 2017. do juna 2018. dostavljene lokalnoj upravi na ime ugovorenih obaveza za rad i održavanje postrojenja za obradu otpadnih voda u bečićkom naselju Vještice.

  Iz kabineta gradonačelnika Budve Marka Carevića podgoričkim Vijestima rečeno je da proveravaju da li su overavane fakture koje su mesečno pristizale od 9. marta 2017. do 11. juna 2018. godine, odnosno da li ih je lokalna uprava prihvatila.

  Ako o tome postoji trag u lokalnoj administraciji, nemačko-austrijski koncern WTE/EVN koji je uoči Nove godine od države Crne Gore, aktiviranjem garancija, naplatio 29,3 miliona evra, naplatiće još osam miliona evra.

  U tom slučaju, Budva bi mogla da se nađe u ozbiljnim finansijskim problemima, jer bi praktično bila potpuno ispražnjena opštinska blagajna, pišu Vijesti. Ne bi bilo novca za isplatu plata zaposlenima, a blokiran bi bio i investicioni ciklus koji je započela sadašnja lokalna vlast.

  Carević je nedavno, u pismu državnom, policijskom i tužilačkom vrhu, naveo da WTE i njeni producenti, domaći i strani, čine konstantne i enormne pritiske da u čitavom poslu doslovno iznude 100 miliona evra, kao u najgorim scenarijima “mafijaške iznude”.

  Izvor: RTS, Vijesti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE