Neobičan POTEZ: Pred izlazak na berzu direktor IZNEO 700 MIL. USD iz kompanije - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Neobičan POTEZ: Pred izlazak na berzu direktor IZNEO 700 MIL. USD iz kompanije

  Adam Nojman, suosnivač i izvršni direktor međunarodne kompanije za saradnju na tržištu nekretnina, WeWork, navodno je unovčio više od 700 miliona dolara iz ove kompanije uoči njene inicijalne javne ponude (prve ponude akcija na berzi).

  Veličina i vreme isplate, izvršene putem prodaje akcija i kredita obezbeđenih njegovim kapitalom u kompaniji, veoma je neobično s obzirom na to da osnivači to obično ne rade dok kompanija ne održi svoju javnu ponudu.

  Uprkos kreditima i prodaji akcija, Nojman ostaje najveći pojedinačni akcionar u kompaniji.

  Prema pisanju Volstrit džurnala, Nojman je već osnovao porodičnu kancelariju za ulaganje sredstava i počeo da angažuje finansijske stručnjake da je vode.

  Takođe, značajno je uložio u nekretnine u Njujorku i San Francisku, uključujući četiri kuće u gradskoj četvrti u Njujorku, i kuću vrednu 21 milion dolara veličine 13.000 kvadratnih metara u zalivskoj oblasti Njujorka. Sve u svemu, Nojman je navodno potrošio 80 miliona dolara na nekretnine.

  Nojman je takođe investirao u komercijalne nekretnine, one koje WeWork daje u zakup kompanijama i preduzetnicima, uključujući nekretnine u San Hozeu i Njujorku. Zaista, četiri Nojmanove su iznajmljene kompaniji WeWork u iznosu od nekoliko miliona dolara rente.

  Izvršni direktor WeWork-a je takođe investirao u startape u poslednjih nekoliko godina. On ima vlasnički udeo u sedam kompanija, uključujući: Hometalk, Intercure, EquityBee, Selina, Tunity, Feature.fm i Pins.

  Američka kompanija We Work je lider u oblasti pružanja zajedničkog prostora za rad kompanijama i pojedincima, sa predstavništvima u 32 zemlje sveta, uključujući gradove poput Njujorka, Tel Aviva, Bankoka, Pekinga i drugih.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Printscreen/Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE