Neograničen broj pokušaja VANTELESNE OPLODNJE o trošku države

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Neograničen broj pokušaja VANTELESNE OPLODNJE o trošku države

  Posle pauze, program vantelesne oplodnje u Srbiji nedavno je nastavljen, a od ponedeljka za sve one koji prirodnim putem ne mogu do potomstva, program donosi nove mogućnosti.

  Biće plaćen neograničen broj pokušaja vantelesne oplodnje, a starosna granica podignuta je na 43 godine.

  Pojedina istraživanja pokazuju da svaki šesti par u Srbiji ima problema sa začećem i zbog toga je država pripremila niz novih mera.

  Do sada je država finansirala tri pokušaja vanelesne oplodnje, a od ponedeljka će plaćati neograničen broj pokušaja. Starosna granica podignuta je sa 42 na 43 godine.

  Aleksandar Stefanović, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS, objašnjava da će i žene koje su napunile 42 godine tokom epidemije, kada je procedura bila onemogućena, do kraja godine moći da ostvare svoja prava.

  Takođe, dodaje, produžen je i rok trajanja svih neophodnih potvrda, sa 12 na 18 meseci. Olakšana je i administrativna proceura – više neće biti neophodno proći kroz dve komisije, već kroz jednu.

  Postupak vantelesne oplodnje o trošku države radiće se i u privatnim i u državnim klinikama. O trošku države radi se i zamrzavanje embrziona, a Stefanović kaže da je dozvoljeno da se zamrzne šest embriona tokom pet godina.

  Prema njegovim rečima, razmatra se i uvođenje stimulativnih mera za donore reproduktivnog materijala.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE