Neprofesionalci obaraju cene računovodstva

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Neprofesionalci obaraju cene računovodstva

  usluge računovođe paušalca će od sledeće godine koštati najmanje 50 evra mesečno, a za mala pravna lica – 400 evra. Ovo važi za sve one koji su angažovali člana Računovodstvene komore Srbije.

  Ova asocijacija je usvojila Pravilnik o polaznim osnovama za vrednovanje računovodstvenih usluga u Srbiji. Cilj je da se podigne poverenje u rad ove struke, ali i da se uvede red.

  Pravilnik će primenjivati članovi Komore, ali su oni u obavezi da primenjuju i Etički kodeks i sve važeće zakonske i podzakonske propise.

  Želimo da država da podršku za podizanje nivoa ove važne profesije, kao i da se Zakonom o računovodstvu uredi ko može da vodi poslovne knjige, kaže Snežana Mitrović, predsednik Računovodstvene komore.

  Nažalost, danas se u praksi dešava da vrednost računovodstvenih usluga obaraju upravo neprofesionalne i nestručne računovođe, zato što ovaj posao može da radi bilo ko. Od takvog rada najviše štete ima država.

  Vođenje knjiga za srednja pravna lica mesečno će koštati 1.000, a za “velike” 1.500 evra. Obračun zarada po zaposlenom članovi Komore će naplaćivati pet evra.

  Pravilnik računovođama ostavlja odrešene ruke da delimično koriguju početne cene. Prilikom ugovaranja vođenja poslovnih knjiga mogu u određenoj, manjoj meri, odstupati od utvrđene cene, u zavisnosti od obima posla.

  Izvor: Novosti

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • jasna

   Privredna komora, Advokatska komora, konačno i Komora računovodja. Ukoliko se uvede licenca uz koju se isključivo mogu predavati obračuni klijenata gde će biti naveden i broj licence, vredi takve platiti. Vodjenje finansija poslodavcima treba da bude vrlo bitan segment, a rad računovodja je i odgovoran i naporan, tako da vredi uvesti reda i realne tarife. Ko misli da je zarada laka, neka se obuči i radi ovaj posao.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE