Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nestle čokolade sa skoro upola manje šećera

    Prehrambeni gigant Nestle objavio je da je došao do naučnog otkrića koje će mu omogućiti da količinu šećera u čokoladi smanji za 40 odsto.

    Ta kompanija je navela da su njeni istraživači pronašli način da se pomoću prirodnih sastojaka koristi drugačija struktura šećera, što će omogućiti da se značajno manje koristi bez promene ukusa slatkiša i čokolada.

    „Novi šećer koji se brže rastvara, omogućiće da Nestle značajno smanji količinu šećera u svojim slatkišima, dok zadržavaju odličan ukus“, navodi se u saopštenju.

    Nestle je naveo da će patentirati svoja otkrića i početi da koristi novi šećer u svojim proizvodima od 2018. godine.

    Izvor: SEEbiz

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE