Nezadovoljni sindikalac napustio sednicu SES

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nezadovoljni sindikalac napustio sednicu SES

  Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Ljubisav Orbović napustio je sednicu Socijalno-ekonomskog saveta nezadovoljan zbog, kako je rekao, šikaniranja članova tog sindikata u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) koji su učestvovali u štrajku.

  “Dok mi ovde govorimo o socijalnom dijalogu, naše članove u RGZ šikaniraju tako što ih premeštaju sa jednog na drugo radno mesto, iako imaju sporazum sa Vladom Srbije da oni koji su učestvovali u štrajku neće biti kažnjeni”, rekao je Orbović u pauzi sednice saveta.

  Dodao je da direktor RGZ fomira svoj sindikat kako bi mogao da njime upravlja, u koji učlanjuje novozaposlene, i na silu pokušava da obezbedi njegovu reprezentativnost.

  Orbović je istakao da će od Vlade tražiti da poštuje sporazum koji je potpisala sa zaposlenima u RGZ i dodao da postaje praksa i u drugim firmama da se šikaniraju radnici koji učestvuju u štrajku.

  Članovi Socijalno-ekonomskog saveta su predstavnici Vlade Srbije, Unije poslodavaca Srbije i dva reprezentativna sindikata SSSS i Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost”.

  Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je rekao da je tek danas, po povratku sa službenog puta u inostranstvo, saznao da se radnici RGZ koji su učestvovali u štrajku premeštaju na druga radna mesta.

  Đorđević, koji je predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta, kazao je da će obavestiti predsednicu Vlade o dešavanjima u RGZ i najavio da će poslati inspekciju rada u tu državnu službu.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE