Ni premijerka neće 100 evra, još ćemo SAČEKATI otvaranje granica

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ni premijerka neće 100 evra, još ćemo SAČEKATI otvaranje granica

  U ovom trenutku imamo zaista dobar trend kada je reč o broju obolelih i zaraženih, kaže premijerka Ana Brnabić i najavljuje da će se u narednom polako dizati privreda, dok će otvaranje granica biti među poslednjim merama.

  Očigledan je taj pad obolelih i zaraženih. Ono što je najvažnije u ovom trenutku je lična odgovornost kako ne bi došlo do širenja epidemije, kaže predsednica Vlade za TV Prva.

  “Ako sa relaksiranjem mera ne vidimo da se situacija poboljšava, moraćemo ponovo da ih uvodimo”, istakla je ona, uz opasku da će od svega ovoga zavisiti i ukidanje vanrednog stanja.

  Kada se to desi, i dalje na snazi ostaju prevencija i pojačane mere opreza, socijalna distanca, ali u isto vreme to znači i da policija i vojska odlaze sa ulice, i da će kretanje biti normalizovano.

  Ona je rekla i da će se u narednom polako dizati privreda, da će se otvarati granice, ali i da izolacija od 15 dana po ulasku u zemlju i dalje ostaje na snazi.

  Otvaranje granica će, navodi, biti među poslednjim merama koje će biti ukinute.

  Kako je rekla, u celoj situaciji Srbija se odlično snašla.

  “Nismo imali nestašice hrane, nismo imali masovne grobnice, ljude koji leže po podovima u bolnicama, nismo morali da razmišljamo koga ćemo da skinemo sa respiratora da bi spasili nekoga jačeg i mlađeg”, istakla je Brnabić.

  Kaže da u samom startu nijedna zemlja nije bila spremna, ali da se ekspresno reagovalo. Mi jesmo imali opremu, ali u prvom trenutku ne za mesec ili dva meseca. U međuvremenu je to rešeno, istakla je ona.

  Prema njenim rečima, Srbija će imati dobre ekonomske pokazatelje, bez obzira na COVID-19.

  Za pomoć od 100 evra koja je namenjena građanima, ona je navela da je to podrška koja nije svojstvena za Srbiju.

  Meru direktne finansijske pomoći građanima ima još nekoliko razvijenih država, od SAD do Singapura, kako bi pomogle svojim građanima. Kod njih to nije 100 evra jer su bogatije zemlje, ali su to uradile kako bi pomogle i njima i svojoj privredi, istakla je Brnabić.

  Kazala je da predstoji ozbiljna borba za srpsku privredu.

  Ja i članovi vlade nećemo uzeti tih 100 evra, jer je naš posao da radimo u interesu građana, privrede i budžeta. Mi smo tu da obezbedimo to za naše građane. Ima i onih koji će uzeti pa dati u humanitarne svrhe”, navela je ona.

  Izvor: Agencije, TV Prva

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE